Десет актриси с нестандартен външен вид, които се превърнаха в модни икони

Външният ни вид не винаги отговаря на общоприетите стандарти за красота. В същото време всяка жена има избор: да се опитайте да накарате външния си вид да отговаря на стереотипите или да се обичате и да завладеете всички със своя чар и харизма.

Предлагаме ви да разгледате този списък с успешни актриси, които без съмнение са доказали, че перфектният външен вид не е нещото, което прави жената красива – красотата се крие във вътрешното й чувство за хармония.

Мерил Стрийп

Мерил Стрийп казва открито: „Външният ми вид не е картичката в ръкава ми.“ Актрисата обаче със сигурност е истински пример за елегантност, иначе The Devil Wears Prada не би имал толкова луд успех. В същото време по време на прослушването за Кинг Конг продуцентът отказа на Мерил заради външния й вид. Този инцидент едва ли би могъл да навреди на актрисата: може само да й се завиди на самочувствието. Може би това е само нейното вродено самоуважение, или може би съпругът й, чиито очи се пълнят с любов и възхищение, когато той поглежда жена си.

Барбра Стрейзънд

„Всички са красиви“, казва Барбра. „Трябва само да вярваме искрено в това и тогава другите ще повярват.“ Съучениците, които дразнеха Барбра заради леко присвити очи и огромен нос, вероятно никога не биха си помислили, че тя ще се превърне в глобален секс символ. Известната актриса и певица имаше достатъчно шансове да отиде под ножа и да коригира недостатъците във външния си вид, но тя отказа. “Да си перфектен е скучно”, казва 72-годишната Барбра Стрейзанд. „Ето защо трябва да цените дефектите си – те ви правят специални.“

Уинона Райдър

В училище Уинона е объркана с момче и по време на прослушванията открито я съветват да не става актриса, защото „не е привлекателна“. Колко са грешали… Уинона се превърна от уж грозното момиче в страхотна актриса, след като разби много сърца на мъжете. Дори Джони Деп попада под нейното заклинание.

Ан Хатауей

Дебютът на Ан Хатауей в „Дневниците на принцесата“ точно изобразява живота й: от срамежлива тийнейджърка с невзрачно тяло и куп други недостатъци, нейният герой се превръща в истинска принцеса. Имайте предвид, че външният й вид почти не се промени във филма – но когато промени отношението си към себе си, тя разцъфна. Същото се случи и с актрисата в реалния живот: когато тя осъзна и прие недостатъците си, тя загуби разрушителните си комплекси.

Дженифър Лорънс

Актрисата, носител на Оскар, е критикувана през целия си живот, че е твърде пищна. Но тя не отстъпва на провокациите на папараците, въпреки че продължават да публикуват нейни снимки в бикини с неясни коментари. Този коментар обобщава идеално нейното отношение: „По-добре е да изглеждате леко пухкави на снимките и да изглеждате като човек, отколкото да изглеждате шикозно на екрана, но да приличате на скелет в реалния живот“.

Ума Търман

Ума Търман никога не се е смятала за красива: твърде висока, с грубовати движения и огромен размер на обувките. Но това не й попречи да стане муза на Куентин Тарантино и една от най-успешните актриси в Холивуд. Това, което хората наричаха „нестандартни черти“, се превърна в нейните акценти. – Всички изглеждат еднакво. Не отговарям на конвенционалните стандарти и затова съм красива “, казва Ума.

Сара Джесика Паркър

Невъзможно е да се преувеличи влиянието на Сара Джесика Паркър върху няколко поколения: стилът на актрисата се превърна в пътеводител за много момичета и жени по целия свят. Трудно е да си представим някой друг да играе легендарната Кари Брадшоу. И тя изглежда толкова естествено като бляскава писателка! Интересно е, че Сара сама е променила съдбата си. В крайна сметка тя можеше да играе грозни момичета, изпадащи в неудобни ситуации през целия си живот, както беше в началото на кариерата й. Но тя не се предаде и постигна признание. „Не се опитвайте да угаждате на всички“, казва актрисата, „защото това е невъзможно“.

Рене Зелуегер

Рене стана добре позната на значителна женска аудитория, като изигра ролята на Бриджит Джоунс, която постоянно се опитваше да отслабне. Тя наистина е невероятна, когато се замислите: изигра срамежлива, пълничка жена, която постоянно изпадаше в неудобни ситуации и стана идол на милиони. Зелуегър може да играе или обикновена жена, или бляскаво момиче, без да губи чара си.

Хелена Бонъм Картър

В младостта си Хелена ненавиждаше външния си вид, но тогава актрисата разбра най-важното. Не е важен външният ви вид, а начинът, по който се представяте на хората. Успехът й е изумителен и очевиден: Хелена има репутацията на велика актриса и стил, който не може да бъде объркан с никой друг. Всичко това й позволява да играе най-неочакваните и успешни роли.

Кийра Найтли

Кийра Найтли не се притеснява, когато говори за недостатъците си, дори когато злонамерените езици обичат да обсъждат килограмите й, обвинявайки я в анорексия. Кийра няма комплекси за това. От друга страна, тя се опитва да информира обществеността за позицията си. „За мен е важно всички да знаят“, каза Найтли в интервю, „че външният вид всъщност няма значение за мен“.

No Comments Yet

Comments are closed