15 знаменитости, които станаха известни и успешни въпреки тежките си заболявания

Животът на знаменитостите е много по-различен от живота на обикновените хора. Изглежда, че е по-безгрижно и светло, но никой не е в безопасност от болести и за да успеете, трябва да се справите с трудностите. Известният модел Бела Хадид трябва да бъде поставена на водни капки преди фотосесии. Ким Кардашиян сподели в своя Instagram, че най-добрият коледен подарък е да спечели битката с псориазиса, с който се бори от много години.

Събрахме списък с известни хора, които не са се отказали и са успели въпреки постоянната си битка срещу сериозни здравословни проблеми. Когато се откриха за здравословните си проблеми, те изиграха важна роля в подпомагането на други хора да се справят със своите заболявания.

Лейди Гага

© ladygaga / instagram

През 2017 г. Лейди Гага разкри за своята фибромиалгия. През 2013 г. тя говори за силни болки, които изпитваше по цялото тяло, но не знаеше причината за тях.
„Искам да помогна за повишаване на осведомеността и да свържа хората, които имат фибромиалгия. Всички можем да споделим какво помага и какво боли, за да можем да си помагаме “, написа певицата на страницата си в Twitter.
Хората с диагноза фибромиалгия страдат от проблеми със съня, мускулни болки, повишена умора, загуба на памет и липса на концентрация. Почти 4% от населението има това заболяване.

Мерилин Монро

© The Seven Year Itch / 20th Century Fox

Винаги се въртяха много спекулации около Мерилин Монро. Например, някои съвременници твърдяха, че нейната невероятна „танцуваща“ походка се дължи на вроден дефект: единият крак е по-къс от другия. За да скрие това, тя движеше бедрата си, когато ходеше. Други казват, че тя би направила един от токчетата на обувките си по-къс, за да ходи гладко и секси.
Тя също страдаше от психологически проблеми: имаше биполярно разстройство, което причинява безсъние, периоди на еуфория и гняв. Психологическото й състояние също оказа отрицателно въздействие върху работата и процеса на снимане на Мерилин.

Ким Кардашиян

© Everett Collection / Eastnews

Ким Кардашиян е човек, който печели милиони долари в съня си и е свикнал да получава най-изящните подаръци. Но най-добрият подарък, който някога е получавала, е за Коледа 2017 г. Това беше близката победа над псориазис, за която тя се бори от много години. „ОМГ, псориазисът ми почти изчезна! Получих ‘най-добрия’ коледен подарък !! ” звездата написа в своя Instagram.
В продължение на много години Ким спазва специална диета, овлажнява кожата си с кортизонов крем и в периоди на стрес преминава през курс на инжекции.

Норман Ридус

© Invision / Eastnews

Звездата от телевизионния сериал The Walking Dead може с право да бъде обявена за киборг. След автомобилна катастрофа през 2005 г. актьорът загуби лявото си око. Костите на лявата част на лицето му бяха натрошени. По време на операцията той е поставил 4 метални щифта и част от гнездото на лявото му око е заменена с титанова плоча.

Бела Хадид

© Mega Agency / Eastnews

През 2015 г. Бела Хадид е диагностицирана със сериозно заболяване: Лаймска болест. Майка и брат й страдат от една и съща болест, причинена от ухапване от кърлеж. Болестта се проявява по много начини, включително главоболие, мускулни болки, слабост, повишена температура, умора и може да причини парализа, безсъние и депресия.
Почти всеки ден Бела се поставя на терапия и приема антибиотици. Налага се да преназначава или отменя фотосесии доста често заради лошото си състояние.

Лил Уейн

© Assotiated Press / Eastnews

Известният рапър Лил Уейн има голям успех в кариерата си въпреки факта, че страда от епилепсия. Според него майка му го е научила да „укротява” болестта. През 2017 г. рапърът бе спешно изпратен в болницата след 3 пристъпа.
„И преди имах припадъци, но този път стана много зле. Можех дори да умра, така че трябваше да извикам линейка. Те не се случват случайно, те са причинени от постоянен стрес, изтощение и липса на почивка “, каза Лил Уейн в едно интервю.

Селена Гомез

© selenagomez / instagram

През 2015 г. певицата беше диагностицирана с лупус – автоимунно заболяване, което се разкрива от обрив, умора и болки в ставите. Селена има редовни пристъпи на паника заради заболяването. Тя дори отмени турнетата си, за да прави химиотерапия.
След курс на химиотерапия състоянието й се подобри, но настъпиха някои усложнения и трябваше да й бъде трансплантирана бъбрек. През 2017 г. нейната приятелка Франсия Раиса даде бъбрека си на Селена.

Чарли Шийн

© Allpix Press / Eastnews

През 2015 г. актьорът разкри, че има ХИВ. „Трудно е да се напишат тези 3 писма. Това е момент, който променя живота “, каза той. ХИВ уврежда клетките на имунната система, поради което ХИВ позитивните хора трудно се борят с инфекциите и болестите.
Днес правилното лечение позволява на хората с ХИВ да водят нормален, здравословен живот. Актьорът е сигурен, че положителният ХИВ статус не е проклятие, а нова възможност и предизвикателство. Това е възможност да помогнете на другите и да станете по-добра версия на себе си.

Сия

© BWP Media / Eastnews

Певицата Сия не обича да говори за себе си и личният й живот е постоянна битка. След като се премести в Лондон в началото на музикалната си кариера, тя трябваше да се справи с приятеля си, загинал в автомобилна катастрофа. И тогава тя се пристрасти към наркотици и алкохол.
Приблизително по същото време тя е диагностицирана с болест на Грейвс, която се характеризира с мускулна слабост, раздразнителност и летаргия. През 2010 г. трябваше да отмени няколко шоута заради лошото си здравословно състояние.

Джак Озбърн

© jackosbourne / instagram

Синът на Ози и Шарън Озбърн каза, че е бил диагностициран с множествена склероза през 2012 г., когато е загубил 60% от зрението си с едното око. Множествената склероза е хронично автоимунно заболяване, което уврежда изолационното покритие на нервните клетки в мозъка и гръбначния мозък. Джак създаде благотворителен фонд, за да се опита да помогне на хората със същата болест и вярва, че това не е „смъртна присъда“.

Джиджи Хадид

© gigihadid / instagram

Джиджи Хадид страда от болестта на Хашимото. Това е хронично автоимунно заболяване, при което щитовидната жлеза постепенно се унищожава и не се повлиява от лечението. Моделът отслабна през последните години, а хейтърите обвиниха анорексия и наркомания.
„През последните няколко години бях правилно лекувана, за да помогна на симптоми, включително силна умора, проблеми с метаболизма и способността на тялото ми да задържа топлина. Няма да обяснявам по-нататък начина, по който изглежда тялото ми, както всеки, с тип тяло, който не отговаря на очакванията ви за „красота“, не би трябвало да го прави “, написа моделът в своя Twitter акаунт.

Джерард Бътлър

© FaceToFace/REPORTER / Eastnews

На 10-годишна възраст Джерард е претърпял операция за усложнения от инфекциозно заболяване. В резултат на това актьорът има частична загуба на слуха в дясното ухо и страда от шум в ушите и в двете уши. Бътлър казва, че би могъл да благодари на състоянието си за прочутата си крива усмивка, тъй като това се превърна в неговата характерна черта.

Шер

© cher / instagram

Още през 90-те певицата е диагностицирана с вируса Epstein-Barr: човешкият херпесен вирус, който често провокира рак. Той е придружен от хронична умора, депресия и мононуклеоза. Шер се бори с болестта в продължение на много години, но продължава да работи усилено въпреки нея. През 2014 г. тя отмени концертното си турне и обеща да продължи своите шоута веднага щом се оправи.

Сара Мишел Гелар

© FaceToFace/REPORTER / Eastnews

Актрисата има сериозна форма на сколиоза и вярва, че тя се е развила през детството, когато е носила раница на едно рамо. Сара никога не се отказва и състоянието й се подобрява чрез гимнастика и редовни тренировки по пилатес. Винаги казва, че обича тялото си въпреки този сериозен проблем и често носи рокли с гол гръб.

Жамел Дебуз

© BestImage / Eastnews, © Astérix et Obélix : Mission Cléopâtre / Canal+

Известният френски актьор Жамел Дебуз почти винаги държи дясната си ръка в джоба. Работата е там, че Джамел е наранил ръката си, когато е бил на 14. Той и приятелят му бързали да хванат автобус и прекосили релсите на метрото. Не забелязали приближаващ влак. Те са ударени от влак, движещ се с 145км/ч.
След инцидента дясната ръка на Жамел е атрофирала и не се е развила оттогава, което прави невъзможно използването й. Това нараняване обаче не повлия на бъдещата кариера на актьора: първо, той спечели успех в радиото и телевизионния бизнес и след това участва във филми. Днес списъкът му с филми включва повече от 50 филма, включително тези, които той сам е продуцирал.

No Comments Yet

Comments are closed