11 знаменитости, които някога са били без дом, но са стигнали до върха въпреки всички шансове

Винаги виждаме любимите си знаменитости по телевизията да се усмихват и смеят, блестят и хипнотизират. Животът им изглежда перфектен с лесна и вълнуваща работа. Те просто правят това, което обичат, и печелят милиони. Каква приказка! Но толкова много от тях знаят от личен опит колко верни са думите „Без болка, без печалба“. Направихме списък със световноизвестни знаменитости, които някога са били без дом и са преминали през трудни времена, за да постигнат мечтите си. Кой ще те изненада най-много?

11. Джим Кери

© Denis Makarenko/Shutterstock

Когато бащата на Джим Кери загубва работата си и дома си, семейството се премества в кемпер, паркирайки го на различни места в цяла Канада. Когато Кери навършва 16 години, той решава да напусне училище и да започне да подкрепя семейството си чрез малки представления. Веднъж Кери казва, че вероятно през тези трудни финансови периоди той е развил чувството си за хумор. Джим Кери никога не се предава и въпреки всички предизвикателства и стига до върха.

10. Хали Бери

В началото на 20-те години Хали се премества в Чикаго в преследване на актьорската си кариера. Скоро й свършват парите, а майка й отказа да й помогне. Без пари и покрив над главата си тя се озовава в приют за бездомни. Хали признава, че това е бил тежък и труден период от живота й, но се е научала как да се грижи за себе си и да вземе съдбата в ръцете си. От подслона и барманството до бурята на X-Men. Какво бурно, но невероятно пътуване!

9. Дженифър Лопес

© Danilo Borges/Wikimedia

Когато Дженифър е само на 18, тя се скарва с майка си и трябвало да спи на диван в танцово студио. Това е заради желанието на Дженифър да продължи танцова кариера. Само няколко месеца по-късно тя получава работа в Европа. Когато се завръща, тя се мести в Лос Анджелис, и печели национално танцово състезание, което и осигурява място в популярния телевизионен сериал In Living Color като една от „Fly Girls“. Всичко това се случва за една година. Пример за това какво се случва, когато решите да преследвате мечтата си въпреки всякакви шансове.

8. Хари Худини

© Wikimedia

Най-великият магьосник, когото светът познава, молил за монети, продавал вестници и лъскал обувки на 8 годишна възраст. Понякога, след като просил по улиците, се връщал у дома, скривал монетите в косата си и молил майка си да го разклати, казвайки: “Разклатете ме! Аз съм магия!” Когато навършва 12 години, той избяга от дома и прекара една година сам. За тази година обаче не се знае нищо. Връща се у дома, за да работи като пощальон и асистент по фотография. На 17 той приема сценичното име Худини и започва да създава магия.

7. Чарли Чаплин

Трудно е да се намери един човек на Земята, който да не познава Чаплин. Но е лесно да се намерят милиони, които не знаят, че бащата на Чаплин е починал от алкохолизъм, когато Чарли е бил на 10 години. Майка му е била настанена в психиатрична болница. На 14-годишна възраст той се оказва беден и сам, спи на улицата и търси храна. Всичко, което може да направи, било да намери убежище в комедията, скривайки се зад сълзите на клоун. По-нататък той става първият комик, на когото се възхищават и хвалят милиони.

6. Стив Харви

© Angela George/Wikimedia

Стив Харви не е просто известен водещ, който погрешно обяви победителката на Мис Вселена 2016. Той е обичан от милиони за различни дневни телевизионни предавания. Но началото на славата му не е било толкова гладко. Започва като комик в края на 80-те. Няколко провалени концерта, раздялата с жена му и изплащането на издръжка за двете му деца принуждават Стив да се премести в своя Ford Tempo. Следват 3 години живот в кола и използване на хотелски бани, душове на плувни басейни и бани на бензиностанции, докато накрая той бива поканен да се появи на Showtime в Apollo. Сега той има 140 милиона долара и притежава повече от една кола.

5. Майкъл Охер

© Keith Allison/Wikimedia

Тази звезда от НФЛ е едно от 12 деца. Майка му била наркоман, а баща му често влизал в затвора. Майкъл бил в приемни домове и извън тях и често без дом, посещавайки 11 различни училища през първите си 9 години като студент. Най-накрая той е приет от семейство, когато е на 16 години, и те стават негови законни настойници година по-късно. В юношеските си години той започва да успява във футбола и скоро се превръща в топ футболна звезда в Тенеси. Многобройни награди, първенства, постижения, слава и възхищение са наградите за всички тези години на детска борба. Неговата вдъхновяваща история е превърната във филма, спечелил Оскар – „Сляпата страна“.

4. Хилари Суонк

© Depositphotos

Просто момиче, израснало в ремарке. Тя и майка й живеели в кола. Приятели които продавали къща позволили на Хилари и майка й да останат там през нощта, но през деня трябвало да напуснат, за да могат потенциалните клиенти да дойдат и да видят мястото. С 2 Оскара (които тя пвечели до 30-годишна възраст) и приблизителна богатство от 40 милиона долара, тя все още се вози в метрото всеки ден. Просто момиче от ремарке.

3. Даниел Крейг

© Piotr Zajac/shutterstock

Този силен и елегантен Джеймс Бонд не винаги е бил богат и известен. Той бил обикновен сервитьор, който понякога спи на пейка в парка. Да се ​​бориш като актьор няма нищо общо с романтиката, а само с упорита работа, отдаденост и силна вяра и това е, което помага на Даниел да свърже двата края и най-накрая да постигне мечтата си.

2. Ела Фицджералд

© Wikimedia

Когато Ела била на 15, майка й почива и тя бива малтретирана от своя втори баща. Тя избяга и се започва да работи с мафията. Скоро бива хваната от полицията и настанена в женско изправително училище. Тя отново избявга, и остава бездомна за известно време.
Тя спечели 13 награди Грами, и е една от най-известните и обичани джаз певици на всички времена, преодолявайки малтретирането, загубата, мафиотските връзки и бездомността. Не филм, просто реален живот.

1. Крис Прат

Най-известният Пазител на галактиката не винаги е бил центърът на действащата вселена. Напуска училище на 17-годишна възраст и си намери работа, продавайки купони. 2 години по-късно приема предложението на приятел: еднопосочен билет до Хаваите. Оказва се чудесно място за започване на живот без дом, спане във фургон или в палатка на плажа. Крис бил сервитьор в Bubba Gump Shrimp Company, когато актриса го забеляза и го покани да участва в режисьорския й дебют. Кратко хавайско сбогуване и здравей на Холивуд!

No Comments Yet

Comments are closed