6 начина за освежаване на устните

Случва ли ви се устните ви да изгубят естествения си цвят? Причините за това могат да бъдат в продължително излагане на слънце, алергична реакция, използване на нискокачествена козметика, прием на повече кофеин, интензивно тютюнопушене. Хормоналният дисбаланс също е възможен фактор, който да допринесе за потъмняване на устните. Нужно е да установите причината с помощта на специалист, но междувременно не пречи да опитате да върнете естественото им излъчване с натурални средства.

Лимон

Със сигурност сте чували за избелващите качества на цитрусовия плод. Опитайте да изсветлите и устните си с него. За целта ги намажете с прясно изцеден лимонов сок преди сън. Повтаряйте процедурата до постигане на желания резултат. За по-добри резултати, при нужда, ексфолирайте устните си, като поръсите захар върху резен лимон и ги натриете.

Бадемово масло

Смесете 5-6 капки бадемово масло с 1 с.л. мед, когато почувствате дискомфорт в устните. След няколко дни резултатите ще ви изненадат – устните ви ще бъдат гладки, меки и с далеч по-естествен розов цвят, отколкото са били преди седмица. Друга идея е да комбинирате равни части кокосово и бадемово масло и да ползвате сместа като балсам преди сън.

Нар

Смесете 1 с.л. сок от зрънца на нар с малко розова вода и сметана и нежно натрийте устните с получената смес в продължение на няколко минути. Измийте с хладка вода след това.

Розова вода

Една капка розова вода, смесена с няколко капки мед, може да се превърне в отличен подхранващ балсам за вашите устни, който междувременно да върне естествената им руменина. Нанасяйте по няколко пъти дневно.

Краставица

Подобно на лимона, тя има избелващо действие. Използвайте я без притеснение и върху устните си. Просто отрежете парче и натрийте с него устните си. Достатъчно е да повтаряте процедурата веднъж дневно.

Ягоди и малини

Те са изключително богати на витамини и минерали, което допринася за грижата за добрия тонус и естествен цвят на устните. Смесете 1/2 с.л. сок от малини или ягоди с малко гел от алое вера и мед и намажете устните. Оставете сместа да подейства 10 минути, а след това измийте с хладка вода. Можете да повтаряте процедурата няколко пъти седмично.

 

No Comments Yet

Comments are closed