Жените, които се срещат с по-млади мъже, са по-щастливи в отношенията си

Повечето жени се женят за мъже, които са с 1-3 години по-големи от тях, вярвайки, че това е най-доброто за тях. Оказва се, че може да е и по-добре. Според експерт по връзките, жените които се срещат с мъже, които са значително по-млади от тях, са склонни да бъдат по-щастливи и по-доволни.

Изследвани са 200 жени във връзки.

© courteneycoxofficial / Instagram

За да разбере повече за хетеросексуалните връзки, д-р Лемилър анкетира 200 жени. Тези жени включваха жени, които се срещаха с мъже, които бяха по-млади от тях, по-стари от тях, и такива, чиито половинки бяха приблизително на същата възраст като тях.

Възрастовата разлика от около 10 години е най-подходяща.

© prideofgypsies / Instagram

При изследване е установено, че жените, които са били във връзка с мъж, който е с около 10 години по-млад от тях, са най-щастливи. Те също са по-отдадени на връзките си в сравнение с дамите, които се срещаха с по-възрастни мъже или мъже, които са на възраст близка до тяхната.

Жените се чувстват по-доминиращи в тези отношения.

© nickjonas / Instagram

Въпреки че няма достатъчно данни, за да се потвърдят тези резултати, изследователят изложи възможни причини, поради които жените могат да се чувстват по-удобно да се срещат с по-млади мъже. Според него жените имат предимство в тези отношения и има повече място за равенство.

Мъжете също са щастливи.

© heidiklum / Instagram

Изследването добавя също, че обичането и удовлетворяването на по-възрастна жена може да направи и мъжете щастливи и в крайна сметка да остави и двамата партньори щастливи. Други експерти добавиха, че тези двойки имат по-добра съвместимост, зрялост и дори биха могли да бъдат по-добри родители.

No Comments Yet

Comments are closed