Защо винаги искаме да се върнем при бившите си

Късате. Това, което едно време е било връзка – доверие, свързаност и комфорт – е изчезнало. Принудени сте да сте тъжни, дори и раздялата да е правилното нещо. Може да сте сигурни, че правилният избор е да си тръгнете, но ден по-късно ще желаете този човек в живота си отново.

Ако се чувствате сякаш искате някой обратно и искате допира на някой, който сте имали, но вече нямате – осъзнайте причините за това.

Липсва ли ви като човек или ви липсва чувството да обичате някого? Липсват ли ви разговорите и предизвикателствата на връзката или ви липсва комфорта и това да не търсите някой нов, с който да го правите? В много случаи ние обичаме чувството, което се предизвиква от сдобряването. Напрежението, което усещаме, когато видим някой, който някога е бил до нас ни кара да преосмислим решението си.

В един момент всичко е било добре. В началото е било добре, така че, може би, ако почнем наново пак ще е добре?  Ще ви кажа нещо още сега: Няма да проработи.

Хората не променят личността си, начина си на живот и начинът, по който се свързват с други, докато сте разделени. През повечето време те просто си остават същите – както и вие. Имаме навика да протягаме ръка към неща и хора, които сме загубили просто заради факта, че сме ги загубили. Точно както много пъти искаме това, което не можем да имаме.

Загубили сме дадения човек и се предизвикваме да си ги върнем, сякаш ще спечелим повече от това да ги загубим, а след това да си ги върнем обратно, вместо изобщо да не се разделяме. Точно това е проблема с връзките, които биват продължавани, въпреки непрестанните раздели. В случай, че искате да се върнете при човека, който сте напуснали, знайте, че трябва да има някаква голяма промяна между вас, а шансовете за това са минимални.

В случай, че този човек ви е обичал, грижил се е за вас и е искал да сте част от живота му, то той или тя е щял да се държи по този начин. Може да се борите за връзка, когато сте в такава, но да полагате същите усилия, когато не сте с дадения човек е просто смешно. Това е пристрастеност, точно като отказването на цигарите и купуването на нова кутия само няколко дни след това. Харчите още пари за нещо, което знаете, че не е добре за вас.

Трябва да вземете решение – оставате във връзката или не. Събиранията и разделите само ще ви изтощят и ще си играят с емоциите ви, а това не е нужно. Ако оставяте миналото да ви влияе, то няма да имате място да продължите и да имате едно по-добро бъдеще. Болката, която изпитвате при раздяла е временна, но болката, която изпитвате, когато сте в грешната връзка ще е трайна точно толкова, колкото и вие продължавате да сте с човека, който я причинява.

Дайте си шанс да намерите връзка, в която сте щастливи и по-важното – дайте шанс на някой, който ще ви покаже, че наистина ще остане.

No Comments Yet

Comments are closed