Психолозите разкриват 10 флирт стратегии, които ще помогнат на всеки да стане неустоим

Всеки, който някога се е впускал в света на запознанствата, знае, че той има много скрити опасности. Привличането на някой, който харесвате, също може да бъде предизвикателство. Ако обаче приемете флирта като това, което всъщност е – естествена стратегия за размножаване – всичко ще се развие по различен начин. Предлагаме ви 10-те най-добри флирт стратегии, които наистина работят.

1. Контакт с очите

© Psych2GoTv

Контактът с очи, който продължава по-дълго от обикновено, може да разкрие много за взаимното привличане. Може да продължи около 4-5 секунди, но ще предаде много повече от мимолетен поглед. Докато общувате с бъдещ партньор, можете да намерите физиологично доказателство за техния интерес към вас: разширени зеници. По същата причина можете просто да погледнете в очите на някого, ако искате да му кажете, че се интересувате от него.

2. Носенето на червено

© Psych2GoTv

Ярко червеното винаги е начин да пренесете послание, било то с узрели ягоди, пътен знак или огърлица. Психологът Адам Пазда предполага, че това може да е свързано с естествените инстинкти като тези женски павиани, които подстрекават, като демонстрират червени окраски по задните си части, за да сигнализират за готовността си за чифтосване. Със своите колеги от университета в Рочестър той проведе експеримент, като показа на мъжете снимки на жени в червено и бяло. Много от участниците смятаха, че дамите в червено ще бъдат по-отворени за романтика. Резултатите от аналогичен експеримент с жени бяха подобни: мъжете в червени ризи и пуловери изглеждаха по-уверени и привлекателни в очите им.

3. Хумор

© Psych2GoTv

Професор Джефри Милър, психолог от Университета в Ню Мексико, е сигурен, че хуморът е един от ключовите начини да ни помогне да решим дали харесваме човек. Способността да бъдете забавни предполага бързо мислене и креативност, които винаги са полезни във всички аспекти на живота. Не се изненадвайте, ако остроумна шега ви помогне да уредите среща по-бързо от традиционните опити да спечелите нечие сърце.

4. Правете се на недостъпни

© Psych2GoTv

Класически, но вярно: изследванията показват, че човек ни харесва повече, когато не сме сигурни дали той ни харесва обратно, вместо когато директно казват: „Харесвам те“. Разбира се, хората се различават и не бива да се правите на недостъпни, ако вече знаете, че чувствата са взаимни.

5. Жени: усмивка

© Psych2GoTv

Усмивката не е само знак за приятелско отношение и чувство за хумор. Това също показва, че жената може да бъде добра майка и показва доброто си здраве. Проучване от Университета на Британска Колумбия установи, че мъжете са привлечени от усмихнатите жени много повече, отколкото от сериозните и нацупени. Според изследователите това може да се дължи на това, че усмивката е свързана с поривите и подчинението на майката.

6. Мъже: играйте лошо

© Psych2GoTv

Друг изследователски проект на Университета на Британска Колумбия установи, че жените смятат усмихнатите мъже за по-малко привлекателни в сравнение с горделивите, мрачни или срамежливи мъже. Това означава, че поведението на „лошо момче“ може да ви помогне да спечелите партньор, дори ако всъщност не сте „лошо момче“.

7. Огледално поведение

© Psych2GoTv

55% от комуникационното привличане е чрез езика на тялото.

Стигнахме до една от най-фините и ефективни техники на флиртуване: огледален език на тялото. Хората подсъзнателно копират тези, към които са привлечени. Ако огледате някого, той ще види, че наистина се интересувате от чувствата и мислите му, освен че имате добри комуникативни умения. Огледалното отразяване също е надежден начин да разберете дали някой се интересува от вас. Ако забележите, че копират вашето отражение, това често означава, че чувствата ви са взаимни.

8. Променлива височина и тон

© Psych2GoTv

Начинът, по който говорите, е много по-важен при флирта, отколкото бихте си помислили. Проучване от Масачузетския технологичен институт установи, че мъжете са по-привлечени от жените, които променят тона на гласа си. И обратното, по-монотонните дами получават по-малко романтичен интерес. Изследването също така показа, че жените предпочитат мъже, които използват думи като „да,„ добре “и„ разбирам“, когато говорят. Те предполагат разбиране и доминиране, което е естествено привлекателна черта при мъжете.

9. Увереност

© Psych2GoTv

Доверието е ключът към успеха. Проучване на д-р Моника Мур от Университета Уебстър в Сейнт Луис, при което са наблюдавани хора в барове и търговски центрове, установява, че не най-успешните физически хора са били най-успешните при флирт. Вместо това най-голямо внимание получиха онези, които използваха основни флирт стратегии, като например да се усмихват и действат уверено и спокойно.

10. Докосване

© Psych2GoTv

Ето последната тайна: просто ги докоснете! Важен е тактилният контакт. Изследвания, проведени от психолози в нощен клуб, показват, че младите жени са по-склонни да приемат покана за танц, ако мъж докосне предмишницата им за 1-2 секунди. Според по-късно проучване тези мъже изглеждаха по-уверени и доминиращи, което се оказа уместно.

No Comments Yet

Comments are closed