Какво да правим след раздяла?

Раздялата винаги е трудна. Всеки е минавал през такъв етап в живота си знае, че няма безполезен и лесен начин да се излезе от него. Независимо дали връзката е завършила тихо и спокойно, или бурно и опустошаващо. Периодът на празнота, мъка и чувство за загуба е неизбежен. След това идва друг етап – в който разбираме, че можем да сме по-добре извън тази връзка и тя е приключила за добро. В раздялата научаваме много – и за партньора, и за себе си. Това е момент, в който несъзнателно „изграждаме“ себе си, разбираме какво всъщност искаме и очакваме от живота. Тогава пред нас се отварят и нови възможности. Какво можем да направим, за да минем по-леко през този период?

Време да обърнем внимание на себе си
Обичайте се! За да можете да обичате някой истински и той да ви обича, трябва да можете истински да обикнете себе си! Това е безусловна любов, която обаче може да и да връща. Благодарете на себе си, приемете се с всичките си недостатъци, защото те ви правят уникални. Всичко, което сте, и всичко, което не сте – това сте вие в огледалото. Оценете, обичайте и уважавайте всичко това. Ако не обичате себе си, няма как и партньорите ви да не усетят това. Те също могат да ви харесват заедно с недостатъците ви и дори да ги намират за чаровни. Ако и вашето отношение е такова.

Време е за почивка!
Някои хора срещат своята половинка рано, други минават през повече грешки и разочарования. Всеки има различен път и не бива да се сравнявате с околните. Дайте си време, за да обмислите уроците, не бързайте да търсите нов партньор. Дайте си време да се насладите на времето си сами и на живота! Любовта ще дойде, който й е писано. Докато това стане, не отлагайте момента да бъдете щастливи. Обградете се с неща и хора, които обичате – пътешествия, книги, хобита, филми, спорт, изкуства – направете това, за което никога не ви е оставало време или сте съжалявали, че не сте опитали!

Време за сбъдване на мечти!
Мечтите са най-хубавото нещо, което движи живота напред. Всяка сбъдната мечта е малка победа и стъпка нагоре към спокойствието и щастието. Често обаче животът ни кара да отлагаме мечтите си или да ги мислим за невъзможни. С годините времето да мечтаем и да сбъдваме мечтите си става все по-малко. Затова няма смисъл от отлагане. Най-лошото нещо е да погледнете назад със съжаление, че не сте направили нещата, които най-много сте искали. Затова, когато останете сами и усещате празнота, заместете я с това, което сте мислили, че вече няма да можете да направите! Това ще ви донесе и още контакти и преживявания, които да ви направят и по-привлекателни и интересни.

Вярвайте на себе си!
Вие имате крила! Доверете им се! Ако обичате себе си и вярвате на крилата си, те ще ви отведат напред. За съжаление, живеем в свят, в който на почит са критиката, осъждането и омразата. Невъзможно е да не се почувстваме наранени и неуверени. Но такива са и другите хора около вас – огледайте се – личи ли им? Когато имате доверие на себе си, знанията и способностите си, ще можете да се абстрахирате от всичко това. Вместо да критикувате другите, вдъхвайте им сила и доверие – това ще ви се отплати. Така продължавате да градите любов към себе си – и от себе си, и от околните.

No Comments Yet

Comments are closed