Каква двойка сте? Учените идентифицираха 4 типа двойки и съдбата на техните връзки

Учени от Университета на Илинойс проведоха експеримент върху 376 влюбени двойки. Те се опитаха да разберат как чувствата на хората се променят с течение на времето и наблюдаваха всяка двойка в продължение на около 9 месеца. В резултат на експеримента бяха идентифицирани 4 основни типа двойки. Ние можем да ви помогнем да предскажете бъдещето на връзката си. Научихме всичко за тези 4 вида и сме нетърпеливи да споделим нашите идеи с вас.

1. Конфликтни, но страстни

© Selznick International Pictures

Това е вашият тип връзка, ако: Прекарвате доста време заедно. Срещите ви винаги са ярки и изпълнени със страст. Вашият съюз се характеризира с чести кавги и страстно помирение. Нивото на чувствата ви постоянно се променя. Бягате за известно време, започвате да се пропускате и отново се втурвате в обятията си. Такива двойки са постоянно в състояние на „всичко е сложно“, но не се разделят по-често от други видове двойки.

2. Любителите на драмата

© Regency Enterprises,

Това е вашият тип връзка, ако: Във връзката ви има много възходи и падения. Склонни сте да вземате решения въз основа на някакъв негативен опит от миналото или от живота извън границите на връзката. През по-голямата част от времето, което прекарвате заедно, говорите за връзката. Предпочитате да прекарвате свободното си време отделно един от друг, всеки със свои приятели. Членовете на такива двойки се разделят два пъти по-често от другите. По-малко от половината от такива двойки, участващи в експеримента, се ожениха.

3. Парти хора

© 20th Century Fox Television

Това е вашият тип връзка, ако: Често общувате чрез социални мрежи. Вие сте много общителна двойка и имате много приятели, с които се разхождате заедно. Идеалната вечер за вас е да играете Монополи с приятели, да готвите заедно вечеря или да се мотаете в нощен клуб до зори. Удобно е да говорите за каквото и да било помежду си. Такива връзки се считат за доста силни, защото се основават на приятелски чувства. 2/3 от двойките в експеримента се ожениха.

4. Ориентирани един към друг

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Това е вашият тип връзка, ако: Прекарвате много време заедно. Имате общи хобита и интереси. Умишлено вземате решения относно развитието на връзката ви. Имате еднакви виждания за това къде и как да прекарате ваканцията си. Опитвате се да разрешите конфликти, като търсите компромис. Този тип връзка се оказа най-щастлив: 90% от участващите двойки създадоха силни семейства.

Какво заключиха учените?

Въз основа на резултатите от проучването учените стигнаха до доста ясни заключения. Чувствата на „конфликтни, но страстни“ изгарят и отшумяват доста бързо. Постоянните борби сред „любителите на драмата“ също водят до разпадания. Но „парти хората“ и тези, „ориентирани един към друг“, в повечето случаи създават силни семейства. Разбира се, идеалната формула не съществува и всеки решава как да обича. Но разбирането на типа на връзката ви определено ще доведе до положителни промени.

No Comments Yet

Comments are closed