Как да забележите нарцисиста още на първата среща

Повечето от нас ще се окажат във връзка или на среща с нарцисист в някакъв момент от живота, но е вероятно да не го осъзнаем на време. Откриването на нарцисиста от рано, докато се срещатате, не е никак лесно, затова хората често се оказват в отношения с тях. И така, как можете да си спестите време и сърдечна болка, като забележите нарцисиста още на първата среща?

Какво определя нарцисиста
Нарцисистът е човек, който е много самостоятелно ангажиран и вярва, че светът се върти около тях. Има пълен спектър от нарцистично поведение, като някои хора са клинично диагностицирани с нарцистично разстройство на личността. Има няколко различни начина, по които нарцисизмът може да се прояви в човек. Например, те могат да бъдат срамежливи или комуникативни. Единственото общо е, че те са против споделянето на емоционална уязвимост. Ето за какво да внимавате.

Нарцисистите не си поплюват
Понякога може да е хубаво някой друг да поеме контрола, но ако планират всеки аспект от вашата среща, това може да е предупредителен знак. Нарцисистите искат всичко да върви по техния начин и затова рядко ще оставят нещата на случайността или на открито. Следователно те вероятно ще планират къде отивате на вечеря, в кой бар трябва да се насочите след това и в кое време да напуснете. Разбира се, може просто да е някой, който е доста особен или иска да ви помете от краката, така че е важно да проверите дали отговарят на някой от другите критерии, преди да избягате.

“Скромниченето”
Разбира се, нормално е да си говорите на среща, но нарцисистите са склонни да се хвалят повече от другите, а тези, които се извисяват по-високо в скалата, могат да го направят, без дори да осъзнавате. Те ще се вмъкнат в разговор за това, че винаги летят първа класа, например, и ще останете впечатлени, без дори да осъзнавате, че това е крещящ самохвалство.

Обсипват ви с любовни излияния
Въпреки че това звучи безобидно, това може да е знак за предстоящи зловещи неща. Нарцисистът вероятно ще се опита да ви закачи, като ви каже неща като това, че очевидно сте „предназначени да бъдете заедно“ и преди дори да си вземете мезетата, ще планира пътуванията, които ще предприемете, и приключенията, които ще направите. За повечето хора, особено за тези, които са малко несигурни, това обожание и внимание може да бъде опияняващо и пристрастяващо, така че е вероятно да дадете на този партньор всичко, което искат – което е точно техният план.

Груби са с обслужващия персонал
Ако някой е груб към сервитьор, това вероятно е показател за това как наистина се отнасят с хората и може да се отнасят с вас в бъдеще. Няма нужда от грубост или арогантност, когато сте в ресторант (или изобщо някога, наистина!), така че нека това бъде предупредителен знак. Шансовете са, че човекът, с когото сте излезли, носи в себе си агресия и е напълно възможно да се окаже емоционален насилник – определено не влиза в графа “подходящи”!

Обръщат прекалено много внимание на вашите несигурности
Нарцисистът ще прави „шеги“ за някои от вашите несигурности и ще натисне по слаби места в разговор, но рядко ще предостави доброволно информация за собствените си уязвимости или предишен опит. Това ще ги накара да се почувстват по-силни и в крайна сметка ще усетите, че сте на горещата седалка. Има вероятност те да използват и тази информация срещу вас в бъдеще.

Ако смятате, че може да сте на среща с нарцисист, време е да си тръгнете. Разбира се, може да е трудно, особено тъй като те ще ви кажат неща, които искате да чуете, и ще се опитат да ви убедят, че сте страхотна двойка, но в дългосрочен план ще се окажете нещастни. Можете да намерите някой много по-добър и определено заслужавате някой по-малко манипулативен и самолюбив.

No Comments Yet

Comments are closed