9 визуални женски черти, които карат мъжете да си губят ума

Ако попитате мъж, кое е първото нещо, на което те обръщат внимание, когато става въпрос за външния вид на жената, вероятно очаквате отговорите му да са някъде около гърдите, бедрата или усмивката. Всъщност навикът да мислите, че големите гърди имат приоритет е само стереотип; това са други части от женския външен вид, които привличат противоположния пол и този факт е доказан от много изследователи. Освен това тази привлекателност не идва от простото възприемане на повърхността, а от дълбоките биологични процеси.

Проучихме задълбочено този въпрос и е избрахме най-честите женски черти, които се споменават в отговорите на мъжкия пол. Освен това разбрахме защо точно тези неща ги привличат.

1. Дълга коса

© fevasconcellos / Instagram, © fevasconcellos / Instagram

Според изследванията мъжете предпочитат жени с дълга, гъста и лъскава коса. Оказва се, че те подсъзнателно смятат това за показател за добро здраве, жизнена енергия и дори за признак на плодовитост.
Алън Милър и Сатоши Каназава пишат за това в книгата си „Защо красивите хора имат повече дъщери: от запознанства, пазаруване и молитва до влизане във война и ставане на милиардер.“ Те казват, че един от показателите за добро здраве е физическата привлекателност, докато другият е косата. Здравите жени винаги имат лъскава коса, докато косата на хора с лошо здраве е слаба и неугледна.
Така че вероятно е по-добре да помислите два пъти, преди да решите да подстрижете късата си коса. Но не забравяйте просто да бъдете себе си – ако се чувствате по-добре и по-привлекателни с къса коса, бъдете достатъчно смели, за да направите къса прическа и не разчитайте на мнението на мнозинството. Винаги може да има изключения от всяко правило.

2. Специална миризма

Повечето от нас знаят за феромоните – „химичните сигнали“, излъчвани от нашите тела. Но малко от нас биха предположили, че те се използват подсъзнателно от хората, за да определят най-генетично съвместимия партньор.
Проучванията показват, че феромоните разкриват разнообразна информация за даден човек, включително тази, свързана със здравето на имунната му система. Следователно мъжете са в състояние да определят жените с най-добра имунна система с помощта на миризмата си. Това действа и обратно – жените могат да определят нивото на тестостерон при мъж според феромоните. Всички тези умения са необходими за възпроизвеждане на здраво потомство в бъдеще.

3. Симетрия на лицето

© emrata / Instagram

Симетрията на лицето има голямо значение за определяне на привлекателността на жените. Дори може да се изчисли с помощта на няколко трика. Мъжете обръщат внимание на тези критерии подсъзнателно, защото тези черти на лицето са признак на добри гени. Асиметрията е свързана с лошо здраве, лоши гени и дори аномалии в репродуктивните органи.
Дори дивите животни обръщат внимание на симетрията. Например, женските лястовици предпочитат мъжки лястовици, които имат симетрични опашки, защото това е знак за добра генетика.

4. Цветът на зъбите

Когато се опитваха да разберат въздействието на усмивката на човек върху тяхната привлекателност, учените променяха състоянието и разстоянието на зъбите на снимки с помощта на цифрови манипулации и след това ги показваха на изпитваните: мъжете се показват на жените и обратно. В резултат беше установено, че състоянието на женските зъби играе съществена роля за представителите на мъжкия пол. Всичко това, защото дава представа за неговата „остатъчна репродуктивна стойност“, независимо от възрастта.
За щастие има много методи за лечение и избелване на зъбите, но не бива да се използват прекомерно. Същото изследване показа, че естествено белите зъби и така наречената холивудска усмивка се възприемат еднакво. Затова основното нещо е да не позволявате на зъбите ви да станат жълти.

5. Дълги ръце

© Depositphotos

Това е един от физическите атрибути, които или имате или не. Но е интересно да се знае, че мъжете намират дългите ръце за по-привлекателни от дългите подобни на модели крака.
В изследване, проведено от учени от Университета на Нов Южен Уелс, група мъже са гледали видеоклипове на 96 жени на възраст между 20 и 49 години. След като са гледали видеото, са били помолени да оценят жените, които са видели. Резултатите показват, че жените с дълги ръце всеки път се оценяват като по-привлекателни. Размерът на бедрата и талията им също се оказа важен, заедно с теглото и възрастта им. В същото време дължината на краката им, която много жени смятат за важна, не е повлияла значително на оценката.

6. Висок глас

Изследванията показват, че мъжете предпочитат тънки женски гласове, защото се възприемат като по-млади и по-женствени и показват високо ниво на естроген. Освен това високият глас се свързва и с по-малък размер на тялото, докато ниският глас обикновено е по-свързан с мъжествеността, което означава, че жените харесват мъжете, които имат такъв вид глас. Когато го чуят, те подсъзнателно си представят голям и силен мъж.
Учените подчертаха, че тембърът и тонът на звуците също имат значение в света на животните. Дълбокото ръмжене обикновено показва голямо животно, докато тънките и по-леки тонове, подобни на звуците, които издават насекомите, показват малък размер и следователно безпомощност. Може би това е друга причина мъжете да предпочитат тънки гласове.

7. Извивка на гръбначния стълб

© Jean_Nelson / Depositphotos, © SharpShooter / Depositphotos

Не е тайна, че мъжете обичат апетитни женски форми. По-внимателният поглед върху този въпрос обаче доказва, че всъщност всичко не е толкова просто. Всъщност апетитните форми са тези, които се появяват поради определено огъване в талията, а не тези, които се появяват поради наднорменото тегло.
Психологът Дейвид Луис от университета Билкент проведе 2 експеримента. Първата група мъже беше натоварена да оцени привлекателността на жените на снимки, чиито форми бяха променени в областта на талията с помощта на цифрови технологии (бяха показани различни ъгли на огъване). Мъжете смятаха за най-привлекателна флексурата, която има ъгъл от 45 градуса. Във втория тест ученият решават да разберат дали изпитваните предпочитат тази опция, защото тя прави формите да изглеждат по-изпъкнали или красотата се крие в самото огъване. Този тест показа, че самото огъване привлича мъжете и размерът на дупетата в този случай изобщо няма значение.

8. Червен цвят

В изследване, направено от Андрю Елиът и Даниела Ниеста, беше доказано, че определена реакция на мъжете към червения цвят може да бъде програмирана и биологично. Това се доказва от факта, че същото нещо работи и в животинския свят, където този цвят обикновено сигнализира за готовността за чифтосване.
В предговора към изследването Елиът и Ниеста пишат: „При много примати червеният цвят засилва привличането на мъжките към женските. В 5 експеримента авторите демонстрират паралелен ефект при хората. ’Авторите също така установяват, че като правило мъжете дори не подозират, че този цвят ги засяга. Също така учените успяха да разберат, че червеният цвят не влияе на възприятието на жените за други жени.

9. Съотношение 7:10

© s_bukley / Depositphotos, © s_bukley / Depositphotos

Един от най-популярните физически атрибути, на който мъжете обръщат внимание, са широките бедра. Според учените мъжете предпочитат съотношението 7: 10 на талията и ханша, защото се смята за идеално за раждане. Ако съотношението падне от долната страна, това може да показва възможни усложнения в процеса на раждане; докато ако съотношението падне върху по-голямата страна, това може да сигнализира за възможни проблеми с плодовитостта, причинени от наднорменото тегло.
Разбира се, мъжете не разбират непременно или признават, че търсят точно това съотношение. Всъщност много малко мъже наистина разбират, че те подсъзнателно предпочитат жените, които са в състояние да дадат здраво потомство, тъй като всичко това са подсъзнателни процеси. В същото време не можем да отречем ролята на инстинктите в този процес, тъй като те са научно доказани.

No Comments Yet

Comments are closed