7 действия които да избягвате, когато се карате с любим човек

Толкова е лесно да нараниш човек с дума или действие по време на кавга. Недоволството може да се задържи много по-дълго след приключване на спора, което разрушава връзката. Избрахме 7 неща, които никога не бива да правите, докато се карате с близките си.

7. Не включвайте други членове на семейството във вашите спорове.

Вашата караница засяга само двама ви и никой друг. Като въвлечете родителите си в конфликта, рискувате да превърнете обикновените последици в истинска семейна бъркотия. Дори ако хармонията се върне във връзката ви, другите членове на семейството най-вероятно ще запомнят всичко и ще използват това срещу вас или партньора ви, когато им се даде шанс.

6. Избягвайте насилието на всяка цена.

Докато се карат, хората са склонни да показват най-лошите страни на своя характер. Някои, опитвайки се да докажат, че са прави, прибягват до насилие. Не позволявайте на себе си или на партньора си да използват насилие, колкото и да сте ядосани един на друг. Физическата болка, причинена от любим човек, ще убие всички чувства, които някога са ви обвързвали.

5. Не смесвайте всичко.

Ако основната причина за скандал е купчина немити съдове, нека остане така. Не напомняйте на партньора си за всички предишни неправомерни действия – това е начин да превърнете незначителен вътрешен проблем в голям грозен конфликт. Освен това вашият партньор може да си зададе логичен въпрос: трябва ли да продължа връзка, в която има толкова много искания?

4. Никога не говорете за раздяла.

Когато кажете „Нека се разделим“ по време на скандал, това може да се превърне в най-голямата обида някога. Тези думи могат наистина да навредят на чувствата на партньора ви. И колкото по-често ги казвате, толкова по-бързо всъщност ще настъпи раздялата. Ако се обичате, никога не говорете за раздяла.

3. Никога не излизайте от вкъщи по време на караница.

Простото напускане на дома по време на скандал само ще покаже колко неудобно се чувствате да останете под същия покрив като вашия партньор. Затръшването на вратите, бягането в тъмнината, оставянето на конфликта нерешен – всичко това ще накара партньора ви да се замисли два пъти за нивото ви на зрялост. По-добре е да изчакате, докато и двамата се успокоите, и тогава можете да обсъждате всичко като възрастни.

2. Не си лягайте отделно.

Отивайки да спите отделно, вие показвате, че не сте готови да се сдобрите. Ежедневието, като например лягане заедно, ще облекчи атмосферата и бързо ще разреши конфликта. Отначало може да лежите един до друг, но на сутринта ще се събудите в обятията си, без най-малкия намек за снощната караница.

1. Никога не се карайте публично.

Ако позволите на себе си и на партньора си да се карате на обществено място, тогава най-вероятно няма да уважавате един друг или околните хора. Не вадете скелети от гардероба си публично. По-добре е да говорите за проблемите си у дома.

No Comments Yet

Comments are closed