6 знака, че половинката ви не ви обича достатъчно

Сериозната връзка изисква отдаване, компромиси, изисква двама души, които се обичат достатъчно, за да не се нараняват един друг, всеки от които има търпението поне да опита да разбере нуждите на другия. Не ви трябва мъж, който уж ви обича, ама не чак толкова. Може и да твърди, че има силни чувства към вас, но истината е, че не винаги това е вярно. Думите са едно, действията друго. Ако твърди това, то трябва и да го подкрепя с действия. Не се отдавайте на сляпо в тази връзка и проверете дали няма да откриете някои от тези знаци, които издават, че думите за силните чувства са леко преувеличени.

Иска да промените външността си

Повярвайте, ако един мъж ви обича истински, то той вече ви харесва точно такава, каквато сте. И не трябва уж случайно да настоява да носите по-затворени или пък по-разголени дрехи, да смените цвета на косата си, да свалите килограми, да качите килограми, да носите грим или пък да не носите такъв. Истинската любов не поставя условия. А ако той все пак поиска да промените нещо в себе си, поставете под съмнение това колко точно ви обича.

Иска да се откажете от мечтите си

Помните ли онзи епизод на „Сексът и градът“, в който Стив беше избран да участва в играта за фенове на любимия си баскетболен отбор (май че беше „Никс“) и трябваше да вкара кош от центъра на терена, за да спечели сериозна сума? Миранда намираше тази негова мечта за смешна. Но осъзна, че част от истинската връзка, е да приемеш мечтите на любимия човек, да го подкрепяш в реализирането им, без значение дали ти самият ги намираш за пълен абсурд. Половинката ви трябва да ви подкрепя, каквото и да решите, че искате да правите. Но ако вместо реалистични съвети и подкрепа, получавате уговаряне и насмешка за мечтите си – хм, дали наистина ви обича?

Отказва да се срещне със семейството и приятелите ви

Всички ние сякаш приемаме срещата с родителите за много важна стъпка – вероятно защото всички сме склонни да представим на родителите си човек, за когото вярваме, че ще е половинката ни „на път към залеза“. И съответно срещата с родителите е знак за сериозността на намеренията ни. Но ако човекът до вас наистина ви обича, то няма да има нищо против да се запознае с родителите ви след някакво прилично време заедно. Всъщност щом и двамата сте признали за любовта си, колкото и време да е минало, една среща със семейството не е толкова страшна.

Изневерявал ви е повече от един път

Истинската любов може да устои на изкушението. Някои двойки успяват да преодолеят изневярата, но други – не. Вие може и още да не сте разбрали това, но ако половинката ви няма волята да устои на импулса да се позабавлява „на чуждо“, то най-вероятно не му достига любов към вас.

Засрамва ви

Колкото и добре да познаваме един човек понякога неволно може да го засрамим. Това обаче се усеща и е простимо. Ако обаче той умишлено отправя коментари, за да ви подразни и засрами пред други хора, ако разказва на приятелите си силно преувеличени истории за вас, то той не заслужава прошка. Ако не му пука, че ви прави на глупачка, на вас не бива да ви пука, че ще затворите вратата за гърба му.

Пази връзката ви в тайна

Освен ако не се срещате с колега и работите във фирма, в която не се толерират особено връзките между колеги, то едва ли имате някаква основателна причина да криете отношенията си. Любимият ви човек би трябвало да се гордее, че сте го избрали. И да прави онези малки жестове, които са живителна сила за всяка връзка – да ви целува нежно, да ви държи за ръка, да ви носи кафе, ако щете, без да се притеснява кой ще ви види. Но ако избягва всякаква проява на интимност пред други хора или на място, на което някой изобщо може да види, то би трябвало да се запитате, ако ви обича истинки, какво би могло да го притеснява.

No Comments Yet

Comments are closed