11 Основни разлики между мъжете и жените

Много хора казват, че мъжете и жените са от различни планети. Не сме наистина сигурни, че става въпрос за планети, но най-вероятно за физиология и някои други неща. Жените се различават от мъжете в много аспекти и някои от тези разлики дори са предимства.

Искаме да споделим с вас нещата, които наистина подчертават разликите между мъжкия и женския свят.

Мъжете и жените се обличат в различна последователност.

© depositphotos

Много малко хора забелязват този факт. Но е доста интересно, че жените са свикнали да се обличат отгоре надолу – първо риза или блуза, последвана от панталон или пола. Мъжете са свикнали първо да обуват чорапи и дънки и едва след това обличат риза или тениска.

Жените са по-малко склонни да рискуват.

© imgur, © miazz_i / Reddit

Жените винаги са били смятани за „болногледачките“. Ето защо те са склонни да се притесняват повече за другите. Мъжете обаче обичат да поемат рискове и много малко може да ги спре. „Живееш само веднъж“, обикновено не е фраза, която води до добро.

По време на живота си жените изяждат около 2кг червило.

© depositphotos

Добре известно е, че жените ядат червило заедно с храната и напитките си. Учените са открили, че жените ядат около 2кг от този популярен козметичен продукт през живота си.

Жените обичат готвенето за своите мъже.

© depositphotos

Момичетата имат този навик: когато имат гадже, започват да го хранят много добре. Такова поведение може да бъде причинено от желанието им да покажат колко са добри в това да бъдат домакини. Има и мнение, че другите жени няма да обръщат толкова внимание на мъжа, ако той е малко пълничък. Приятелката му няма да го обича по-малко, но други момичета няма да се интересуват толкова от него.

Понякога жените могат да задават много странни въпроси.

Да, разбира се, момичетата са много любопитни и понякога трябва да знаят колкото се може повече информация. Когато обаче едно момиче се опита да разбере данните ви за вход или иска да разбере кога е рожденият ден на приятеля ви, трябва да помислите защо пита. Възможно е тя да е подозрителна и да търси начин да открие нещо.

Жените полагат много усилия за слизане по стълбите на високи токчета.

© Zaychig / Pikabu

Много мъже забелязват колко странно изглежда, когато жените слизат по стълбите на високи токчета. Правят го странично и много внимателно. Това е така, защото е много трудно да слезете по стълбите и затова никога не трябва да карате момиче да бърза в тази ситуация.

Ръкостискането с жена е различно от ръкостискането с мъж.

Когато двама мъже се ръкуват, те го правят твърдо и всъщност се ръкуват. Но когато жената се ръкува, тя просто подава ръка на мъж, но не я движи. Тя държи ръката си неподвижна. Трудно е да се каже какво означава това, но може би защото ръкостискането не е методът, който жените обикновено избират да поздравят някого.

Алкохолът и жените са адски смесица.

© hbo

Жените се напиват много по-бързо от мъжете. Това е добре известен факт, но много малко хора знаят действителната причина за това. Е, това е съвсем просто: женското тяло не се бори с алкохола както мъжкото, поради което ефектът се осъществява по-бързо. Има специален ензим, който се бори с алкохола и той унищожава алкохола, преди да попадне в кръвта. Жените имат по-малко от този ензим и затова повече алкохол попада в кръвта в рамките на същия период от време. Мъжете са по-силни в това отношение.

Жените гледат на света в по-ярък спектър.

Научно е доказано, че жените могат да различават повече цветове от мъжете поради своите гени. Ето защо мъжете често се ядосват, когато момиче се опитва да докаже, че има разлика между лилавото и цвят патладжан.

Жените имат по-добро обоняние.

© depositphotos

Причината, поради която момичетата толкова много обичат цветята, е, че обонянието им е много по-развито. И това е така, защото техните гени правят жените по-чувствителни към миризмите.

Женското тяло се променя по-често.

Женското тяло е много уникално. За разлика от мъжкото тяло, то се променя много пъти през живота на жената. Женският пубертет започва няколко години по-рано от мъжкия. Когато едно момиче узрее, бедрата й стават заоблени. Това се случва с една цел – да се осигури достатъчно място за раждане.

No Comments Yet

Comments are closed