10 признака, че една връзка не заслужава да бъде продължавана повече

Лошата връзка не само ще направи живота ви по-труден, но постоянните битки също могат да доведат до тежка депресия. Да бъдеш единственият, който влага усилия във връзка, може да е изтощително и уморително, особено когато не знаеш къде се насочват двамата. Ако ви се струва, че връзката ви се върти в кръг, най-добре спокойно помислете дали изобщо си струва да бъде спасена.

Съставихме списък от 10 знака, които могат да ви помогнат да решите съдбата на вашата връзка.

1. Вашият партньор избягва да прекарва време с вас.

© American Horror Story / Fox

Ако партньорът ви никога не изглежда да намира достатъчно време за вас, но винаги е готов да прекара време с други хора, това е знак, че вече не ви намира за интересен. Когато наистина искате да сте с някого, намирате време за тях, няма друг начин за това.

2. Чувствате се като напълно различен човек, отколкото сте били преди.

© 13 Reasons Why / Netflix

Когато наистина обичаш някого, приемаш го такъв, какъвто е. Да искате да промените човека, с когото се срещате или техните навици не е здравословен знак. Не бива да се отказвате от хобитата или интересите си или да се чувствате виновни да правите нещо, от което партньорът ви просто не одобрява без причина. Ако преди сте били по-щастливи и по-свободни и се чувствате твърде ограниченин във връзката си, вероятно би трябвало да я напуснете.

3. Вече не сте същите един към друг.

Общуването е ключът към трайните взаимоотношения и ако ви е трудно да се отворите към партньора си, да споделите тайните си с тях и по-скоро да говорите с някой друг, освен с вашия партньор, нещо може да не е наред.

4. Повечето от вашите разговори се превръщат в битки.

© Revolutionary Road / Paramount

И винаги, когато говорите, ако в крайна сметка спорите за нещо, това също не е страхотен знак. Изразяването на вашите индивидуални мисли е здравословно, но да се окажете, че се биете за малки неща наистина често не е така.

5. Сърцето ви вече не трепва при мисълта за вашия партньор.

© Labor Day / Paramount

Разбира се, докато връзката ви напредва и преминете през „фазата на медения месец“, първоначалното вълнение избледнява. Но това не означава, че всички искри също ще избледнеят с времето. Ако мисленето за партньора ви вече не носи усмивка на лицето ви или не ви прави щастливи по никакъв начин, вероятно е най-добре да ги пуснете.

6. Партньорът ви само „получава“, но не „дава“.

© The Vampire Diaries / The CW

Една връзка изисква равни усилия и от двете страни, за да върви плавно. Ако непрекъснато правите неща, за да поправите и укрепите връзката си, но партньорът ви е безразличен, намерете си някой, който всъщност ви оценява.

7. Връзката ви се чувства суха и скучна.

© Eyes Wide Shut / Warner Bros

Не всеки ден в любовния ви живот ще излезе направо от филм, но не е нужно и да ви е скучно. От просто заедно да готвят до разходка на плажа, има сто малки неща, които двойките могат да направят, за да разпалят радост и вълнение. Всичко, което изисква, е готовността да положите усилия, за да запазите нещата вълнуващи.

8. Вие не нараствате във връзката.

© The Breakup / UPHE

Растежът е много важен аспект на всяка връзка, било то личен или взаимен растеж. Хората в щастливи отношения се издигат взаимно и растат заедно. Ако това не е така за вас и вместо да ви вдъхновява, вашият партньор вярва в това да ви повлече надолу, вероятно е най-добре просто да прекратите връзката.

9. Не сте в списъка с приоритети на партньора си.

© The Story of Adele H. / Les Films du Carrosse

Нереалистично е винаги да бъдеш основен приоритет на партньора си, но определено трябва да бъдеш в техния списък. Те трябва да се опитват да бъдат там, когато имате нужда от тях или поне да положат усилия, за да разберете как се справяте.

10. Не се чувстваш обичан или желан.

© Riverdale / CW

Любовта и топлината са това, което поддържа отношенията. Ако всичко, което правиш, е да плачеш заради партньора си, трябва много да помислиш защо се срещаш с него. Скандалите и брачните проблеми имат по-лошо влияние върху вашето здраве, отколкото си мислите. Помнете, че заслужавате да бъдете щастливи и вашето психично здраве има значение!

No Comments Yet

Comments are closed