10 неща, които тровят живота ви

Има мнение, че хората се отнасят с теб точно по начина, по който им позволяваш, и това до голяма степен е вярно. Съставихме списък с неща, които не бива да позволявате на другите да правят. Това ще направи живота ви по-добър.

  • Срамувате се от външния си вид или предпочитания.

Трябва да отбележим, че става въпрос за дрес код или маниери: трябва да спазвате правилата. Но ако някой се изкаже отрицателно за вашите дрехи, форма или избор на съпруг / съпруга, моля, не започвайте да се оправдавате. Ти не си виновен за нищо и не дължиш нищо на никого. Не забравяйте, че любопитните хора вероятно нямат нищо интересно, което се случва в собствения им живот.

  • Принудени сте да избирате между кариерата и личния си живот.

Уви, това се случва много често, както на работа, така и у дома. Но няма закон, който да изисква да изоставите семейството си в полза на работа или обратно. Следователно не е нужно да се поддавате на натиска от работата или семейството си и да посвещавате цялото си време само на едно. Съобщаването на вашите нужди на двете страни и доброто управление на времето ще ви помогнат да превъзхождате работата си и да намирате време за любимите си хора, както и за хобита и забавления.

  • Всичко на света е решено вместо вас.

Възможно е вашите майка и татко наистина да познават този живот по-добре от вас, дори ако самият вие вече сте родител. Но това не им дава правото да наложат своя избор на вас, колкото и добро да изглежда. Това е вашият живот. Вие ще понесете последиците от своите решения, така че имате право да ги вземете. В крайна сметка е по-добре да бъдете щастлив, макар и не особено известен дизайнер, отколкото богат адвокат, който не може да излезе от депресията.

  • Връзки, които ви правят нещастни.

Някой веднъж се пошегува: “Винаги плачеш заради връзката си? С кого се срещаш: с човек или с лук?” Не ви призоваваме незабавно да се разделите, ако партньорът ви ви разстрои. Но ако животът ви без този човек е по-лесен, отколкото с него, трябва да се замислите защо все още сте заедно.

  • Постоянна измама.

Не пренебрегвайте систематичните лъжи от роднини, приятели или съпруг. Ако решите да поддържате връзка без доверие, кажете на другата страна, че знаете всичко, без да премисляте. Смяната на този човек не е ваша грижа, можете да предоставите само подкрепа. Но знайте, че ако някой наистина ви обича и уважава, няма да ви излъже.

  • Принуда към интимни отношения, дори и от вашия съпруг.

Вашето тяло принадлежи само на вас и „съпружеските права“ не означават, че можете да бъдете използвани, без да се съобразявате с вашите желания и благополучие. Адекватен съпруг или партньор ще съчувства на вашия отказ. В случая, когато се случи обратното и ви обвинят в егоизъм, имате сериозна причина да преосмислите отношенията си.

  • Неуважение по време на работа.

За съжаление много хора са принудени да толерират неуважение от страна на работодател или колеги. Ако изпаднете в подобна ситуация, тогава се запитайте дали тази работа ви е необходима достатъчно силно, за да търпите ежедневно унижение. Не се колебайте да се борите за правата си и не се страхувайте да отговорите грациозно, но твърдо, ако сте тормозени.

© dvo/depositphotos.com

  • Физическо и емоционално насилие.

Няма оправдание за тези, които систематично ви удрят или унижават. Вашата безопасност е от най-голямо значение и не бива да бъдете с човек, който постоянно застрашава вашето физическо и психическо здраве и дори живота ви. Имате пълното право да прекратите всички контакти с насилника и да ги докладвате.

  • Постоянен контрол.

Ако някой контролира всяко ваше движение, било то родители, приятели или партньор, това не означава, че просто му пука много. Всеки има нужда от лично пространство, а отношенията са невъзможни без взаимно доверие. Ако ситуацията бъде оставена на случайността, тя може да се превърне в истинска тирания.

  • Упреци за „несъвършенство“.

Съвършенството е мит. Вярно е, че образите на „идеалното дете“, „истински мъж“ или „момиче от мечтите“ са в съзнанието на почти всички, но това не дава право на никого да се кара на близките си, че е пропуснал знака. Не се поддавайте на онези, които настояват да промените прическата или да тренирате. Промените ви не гарантират, че ще ви обичат повече. Не е нужно да заслужавате любов и всякакви изисквания само ще станат по-абсурдни с течение на времето. Въпреки това, ако някой е искрено загрижен за вашето здраве или благополучие, слушайте съветите му.

No Comments Yet

Comments are closed