Обзалагаме се, че не можете да познаете за какво наистина се използват тези 10 неща

Всеки ден виждаме много предмети и сме толкова свикнали с това разнообразие, че никога не си задаваме неща като: “Защо всъщност имате нужда от дупка в близалка Chupa Chups?” Ние обаче го направихме и сме истински изненадани от някои от нашите открития.

Пом-пон на шапка

© depositphotos.com

Днес помпоните обикновено се възприемат като аксесоар, но тяхната история датира от 18-ти век. Тогава френските моряци носеха шапки с помпони, за да предпазят главите си от удари в по ниските тавани на палубата. По-късно различни армейски костюми включваха шапки с помпони и вие можехте да различите военната служба по формата и цвета им.

Квадратна дупка в близалката Chupa Chups

Не е там, за да се спаси дете от задавяне, както мнозина вярват: за това е предназначена празната дължина на пръчката. Страничният отвор е направен, за да запази бонбоните върху държача. Когато се потопи в течния бонбон, първо се запълва дупката, което кара цялото сладко да седи плътно отгоре.

Ръб на панталона

© depositphotos.com

Ако предположихте, че не са целенасочено стилно допълнение, тогава сте били прави. В края на 19-ти век европейските фабрики за облекло изнасят по-голямата част от продукцията си в чужбина и за да се възползват максимално от пространството за багаж, дрехите се притискат преди изпращането. Получените гънки на панталоните бяха почти невъзможни за премахване. По-късно те просто станаха модерни.

„Джоб“ в дамските гащи

Вътрешният слой както в мъжкото, така и в дамското бельо трябва да бъде направен от специален мек материал. Дамските гащи обаче са направени така, че и двата шева да не могат да бъдат вътре, така че един от тях не е зашит, което води до този “джоб”. Така че сега знаете, че не трябва да поставяте нищо там.

Кръпка на раницата

© depositphotos.com

Много раници имат този малък кожен пластир върху себе си. Всъщност е доста полезно, когато сте на къмпинг: можете да пуснете въжета и куки през него. Днес това е предимно аксесоар.

Дупка между обектива на камерата и светкавицата на iPhone

© depositphotos.com

Малко хора знаят, че тази малка дупка всъщност е спомагателен микрофон. Той прави звука на записите по-ясен, помага на Siri да разбира акцентите и намалява шума, уловен от основния микрофон.

Числото 57 на бутилките за кетчуп Heinz

© depositphotos.com

Може да изглежда като част от дизайна или броя на използваните съставки. Ако обаче наклоните бутилката и я ударите с длан върху числото, когато кетчупът не тече, ви очаква голяма изненада.

Код върху бутилките за грим

© Trounce / wikimedia.org

Всяка опаковка с козметика, било то сенки за очи или пудра, съдържа този малък отворен символ с етикет 6M, 12M или 24M. Това етикетиране показва срока на годност на продукта в месеци след отварянето му. Прост трик: запишете датата, след която гримът ви ще стане безполезен, като добавите броя на месеците към датата на отваряне.

Сменяеми остриета на макетен нож

Много хора всъщност не знаят, че притъпено острие на макетен нож може да се отчупи, за да се получи ново и остро. Не е опасно, ако се направи правилно.

Превключвател на огледалото за обратно виждане

© depositphotos.com

Това е превключвател ден / нощ, който предпазва водача от заслепяване от фаровете на автомобил зад тях през нощта. Огледалата за обратно виждане имат двойно отразяващо покритие, което можете да превключите с натискане на бутона. Този трик ще бъде особено полезен за начинаещи шофьори.

No Comments Yet

Comments are closed