7 факта за женското тяло, за които много малко хора знаят

Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела и сме чували нещо за разликата между разпознаването на цветовете при мъжете и жените. И днес ще споделим още по-невероятни факти, които ще покажат нови страни на жените.

Събрахме 10 факта за женското тяло, за които вероятно никога не сте чували.

1. Вратовете на жените са по-подвижни.

© pixabay.com

Забелязали ли сте как жените и мъжете се обръщат, когато ги повикат? Опитайте това и ще видите, че мъжът обръща цялото си тяло, а жената просто обръща глава. Причината се крие в мускулната структура, която е по-еластична в телата на жените. Но, мили дами, моля, бъдете внимателни, докато си извивате главите. Според проучване на Медицинския център на Университета Лойола, жените съобщават за болки във врата по-често от мъжете.

2. Жените имат чувствителен слух, докато спят.

© pixabay.com

Този факт е резултат от еволюционен процес. Жените са чувствителни към шумовете, докато спят, така че да бъдат събудени от плачещо бебе. Но добрата новина е, че това правило работи само при висок шум. Говоренето в нисък регистър ще помогне да се избегне събуждането на жена.
И това, което е несправедливо в тази ситуация, е че жените също са по-чувствителни към нарушения на съня от мъжете.

3. Жените са по-рационални от мъжете.

© giphy.com

Въпреки общоприетото мнение, че жените са по-емоционални, а мъжете по-рационални, реалността е съвсем обратна. Дебелата мозъчна кора е свързана с по-високи резултати при различни когнитивни и общи тестове за интелигентност. А мозъкът на жените има много по-дебела обвивка, отколкото на мъжете. Междувременно мъжете имат по-голям обем на мозъка, което играе голяма роля за емоциите и вземането на решения.

4. Жените формират по-силна привързаност към други хора.

Причината е, че жените имат по-високи нива на окситоцин. Окситоцинът е така нареченият хормон на любовта. Той насърчава привързаността, укрепва отношенията и облекчава стреса. Окситоцинът е отговорен и за създаването на връзки майка-дете и дори за кърменето.

5. Телата на жените продължават да се променят през двайсетте си години.

© pexels.com

Ако сте имали луди и нездравословни тийнейджърски години, не е късно да промените начина си на живот. Телата на жените все още растат и се променят в своите двадесет години. Така че, продължете да ядете банани и бадеми, те съдържат много калций, който наистина помага да направите костите си по-здрави. Упражненията за укрепване на мускулите също ще направят това. Също така има шанс да се подобрите при вземането на решения, защото вашата префронтална кора все още се развива.

6. Жените имат по-голямо предразположение към творчество.

© sonypictures

Мозъкът е мрежа. Вътре има много жици и връзки. Проучванията установяват, че мрежите в мозъка на жените са по-свързани, отколкото мрежите в мозъка на мъжете.
Това означава, че жените по-бързо създават причинно-следствени връзки, но в същото време лесно свикват с рутина.

7. Европейските жени имат по-светла кожа от мъжете.

Според ново изследване жените от европейски произход са два пъти по-предразположени да бъдат естествено руси в сравнение с мъжете. Изследването предполага, че това е така, защото русите гени, които може да са били при жените при раждането, са по-устойчиви при жените и всъщност изчезват при мъжете. Това може да се случва и по еволюционни причини, защото русите жени са по-склонни да имат успех в отношенията си, а мъжете са по-склонни да имат успех с жените, ако са тъмнокоси. Разбира се, всичко това засега са само предположения. Засега учените наричат ​​това явление „интригуваща загадка“.

No Comments Yet

Comments are closed