6 животни, които завинаги принадлежат на своите партньори

Не са много животните, които могат да ни покажат какво наистина е лоялност. Само около 3-5% от тях имат един партньор за целия си живот. А някои двойки дори имат свои традиции в отношенията, които са най-чистият израз на предаността им един към друг.

1. Слънчевите аратинги избират партньорите си на възраст около 4-5 месеца.

© Shutterstock.com

Тези малки папагали живеят в североизточната част на Южна Америка. Те са много социални и живеят заедно в стада, общувайки с висок глас. Преди да влязат в сериозна връзка, те започват като се хранят и отглеждат взаимно.

2. Сивите короновани жерави имат специална сватбена церемония.

© Shutterstock.com

Тези птици, които живеят в Уганда, приемат отношенията си много сериозно. За да покажат своята ангажираност, двама млади партньори танцуват помежду си пред стадото, преди да се отдалечат да гнездят.

3. Медните маймуни тити могат да станат ревниви.

© Steven & Courtney Johnson & Horwitz / Flickr

Титите живеят в тропическите гори на Южна Америка. Взаимоотношенията им са много специални в животинското царство, защото се свързват емоционално с партньорите си. Те дори се разстройват, когато са разделени. Двойките остават заедно след сезона на чифтосване, прекарвайки романтичните си моменти, седнали една до друга със сплетени опашки.

4. Тъпоклюните кайри търкат човките си една в друга, сякаш се целуват.

© Shutterstock.com

Тези малки птици рядко сменят партньорите си и всяка година се връщат на едно и също място, за да гнездят заедно с любимия си. След като майката снася яйце, тя се грижи за него, а бащата носи храна и защитава гнездото.

6. Дикдики героично защитават партньорите си от други почитатели.

© EastNews

Тези антилопи-джуджета може да са с малки размери, но имат големи сърца. Въпреки че конфликтите са рядкост, мъжете винаги са готови да се бият за своите близки. Когато се появят другите дикдики, двамата мъжки се блъскат един в друг, спират бързо, кимат с глава и се обръщат, повтаряйки тази церемония, докато опонентът не се откаже.

7. Видрите се държат за ръце, докато спят, за да не се загубят.

© Shutterstock.com

Гигантските речни видри остават обичливо семейство и живеят заедно в общност с други видри, след като имат потомство. Те разделят семейните си задачи по равно и понякога други видри могат дори да помогнат чрез гледане на дете.

No Comments Yet

Comments are closed