13 необичайни факта за жените, които са напълно верни

Всички тези книги за това как да разберем жените нямат нищо за биологичните и социални факти за по-нежната страна на човечеството. Например защо живеят 2–10 години по-дълго от мъжете по целия свят. Елате и се запознайте с малки невероятни неща, които се оказаха верни за жените.

Погледнахме надалеч, за да открием някои доста страхотни и противоречиви факти за дамите – и ето какво открихме. Коя е най-голямата изненада за вас?

13. Жените виждат повече цветове.

© pixabay, © pixabay

Някога спорили ли сте с приятелката ви заради онези бели завеси, за които тя твърди, че е или яйчена черупка, или сметана? Е, това се дължи на жените, които виждат средно с 20% повече разлики в цветовете и формите.

12. Женското тяло има по-ниска устойчивост на алкохол.

© pixabay

Вярвате или не, но алкохолът е още по-опасен за жените, тъй като те са по-склонни към чернодробни заболявания като хепатит (възпаление на черния дроб) и са по-склонни да умрат от цироза на черния дроб (хронично заболяване). Също така е по-вероятно жените да претърпят мозъчно увреждане от алкохол като загуба на умствени функции и намален размер на мозъка.

11. Зрелостта е привлекателна.

И не само заради Едиповия комплекс. Различни проучвания показват, че жената е по-привлекателна, колкото по-плодовита изглежда, така че жените, които са родили, израснали в много женствено тяло или не използват противозачатъчни, са много по-привлекателни за мъжете. Мъжете също разчитат тези сигнали по миризмата и височината на гласа на жените.

10. Жената изяжда около 2кг червило през целия си живот.

© pixabay

Когато вземете средния брой червила, закупени през целия им живот и тяхното средно носене, това се свежда до жените, които облизват или ядат с храна около 2 килограма червило през живота си. Това означава 533,76 червила. Разбира се, за някои жени този брой е твърде голям (или недостатъчно голям), така че затова е осреднен – варира в зависимост от държавата и културата.

9. Мразят да поемат рискове.

© pixabay

Може би сте забелязали, че жените поемат по-малко рискове от мъжете и всъщност има научна причина за това. Предната цингуларна кора, частта от мозъка, която претегля възможностите при вземане на решение, е по-голяма при жените, отколкото при мъжете. Някои твърдят, че това е начинът на еволюцията да направи жените по-добри гледачи и да спаси “племето” при събиране на храна и структуриране на социалния живот.

8. Може да направят мъжете си дебели.

© pixabay

Изненадващо, много мъже в дългосрочни връзки стават все по-обемни и това може да е дело на техните жени. Те преминават в режим „полагане на грижи“, който води до прекомерно хранене на партньора им (с подсъзнателното намерение да има силен „воин“ до себе си). Съществува и несъзнателното намерение да направи мъжа по-малко привлекателен за другите жени.

7. Стил над комфорта

© pixabay

Това нещо няма научно обяснение – по-скоро социално. Обществото и медиите притискат жените от векове да се придържат към определен стандарт, независимо дали са малки крака или щръкнало дупе, и това води до това, че повечето жени избират стилна презентация пред комфорт.

6. Засилено обоняние

© pixabay

Подобно на предишните точка, засиленото обоняние помага на нашите предци да оцелеят и тъй като жените са предимно събирачки, им помага да избират правилните храни за семейството. И така, за да апелираме към този засилен смисъл – може би някои цветя?

5. Мозъчните клетки са подредени по-плътно в женския мозък.

© pixabay

Средно женският мозък е с 9% по-малък от мъжкия си колега. Но това няма ефект върху когнитивните способности, тъй като броят на клетките е еднакъв и те просто са подредени плътно.

4. Те са непроявените герои на изобретенията.

© pixabay

Мери Андерсън е изобретила чистачката на предното стъкло през 1903 г. В допълнение, жените през годините са патентовали: памперси за еднократна употреба, хартиени торбички, нерефлектиращо стъкло, кошче за отпадъци с педал за отваряне, съдомиялна машина и много други нововъведения.

3. Токчетата бяха за мъже.

© pixabay

През 1600-те години в женската мода бяха въведени токчета, за да имитират мъжете, които носеха токчета в знак на тяхната мъжественост и статус.

2. Четене на лица

© pixabay

Още в самото начало на живота си жените по-добре четат лица, жестове и гласови тонове, което ги прави превъзходни събеседници и социални лидери. Дори при група хора, всички социални взаимодействия вероятно биха били водени от жена от алфа тип, отколкото от алфа мъж.

1. Да живеят жените!

© pixabay

Понякога разликите в продължителността на живота между мъжете и жените могат да достигнат до десетилетие, но средно в целия свят те са поне 2-3 години. И това не е вярно само за хората. Женските орангутани и шимпанзета също надживяват своите мъжки колеги.

No Comments Yet

Comments are closed