11-те най-опасни туристически дестинации в света

Подготвили сме ви списък с най-вълнуващите и опасни места в света. Ако искате вашата почивка да бъде придружена с капка опасност, тези места са точно за вас.

Долината на смъртта, САЩ

Ако Земята е нашият дом, тогава Долината на смъртта е нейната гореща гореща фурна. Тази зашеметяваща пустиня държи рекорда за най-високата температура, регистрирана някога на нашата планета – 56,7 ° C (134 ° F). Без значение колко сте здрави, пламтящото слънце и парещата топлина на Долината на смъртта ще ви изтощят много бързо. Без вода можете да живеете тук само 14 часа.

Пустинята Данакил, Еритрея

Температури на печене, които често достигат 50 градуса по Целзий, многобройни активни вулкани, гейзери, които бълват токсични газове – трудно е да си представим по-жесток пейзаж от пустинята Данакил в Африка. Повечето хора вероятно биха сметнали това ужасно място за буквален „Ад на Земята“, но все още привлича много смели авантюристи от цял ​​свят. Само имайте предвид, че посещението на пустинята Данакил самостоятелно, без опитен водач, е строго забранено.

Маунт Вашингтон, САЩ

Върхът на планината Вашингтон държи световния рекорд за най-бързи ветрове на повърхността на Земята. Най-високата регистрирана скорост тук е 327 км/ч. Силните ветрове обаче не са единствената грижа в тази област – температурите на замръзване, които могат да паднат до -40 градуса и непрекъснатите силни снеговалежи правят планината Вашингтон много опасно място. Въпреки скромната си височина – 1917 метра – връх Вашингтон е един от най-смъртоносните върхове в света. Натоварванията, които човешкото тяло изпитва на върха му, могат да бъдат сравнени с тези, които би изпитал на върха на връх Еверест.

Вулкан Синабунг, Индонезия

Това е активен вулкан, разположен на индонезийския остров Суматра. Тук много често се случват изригвания, които често оставят хиляди хора без подслон или поминък. Вече няколко пъти близките градове и села бяха изцяло покрити с лава и пепел: през 2010, 2013, 2014, 2015 г., 2016 г. През 2016 изригването изхвърли смъртоносен облак от вулканичен газ, камъни и пепел до височина 2500 метра. И никой не знае какво ще се случи там утре.

Иха да Яуеимада Гранде (Снаке Исланд), Бразил

Скрит някъде край бреговете на Бразилия, този остров е широко признат като най-опасното място на планетата. Причината за това е съвсем проста – това място е пълно с една от най-отровните змии в света, Bothrops. Изследователите изчисляват, че на острова живеят около пет змии на квадратен метър. Има няколко истории за хора, които се поддават на смъртоносните хищници за нула време. Една от тези истории припомня за пазителят на фара, който е бил нападнат от змиите и е починал. Фарът на Snake Island е автоматизиран след тази фатална смърт и бразилското правителство забранява на посетителите да стъпват там.

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв поглед това място изглежда много живописно, но всъщност е много опасно. Защо? Тъй като е дом на най-отровната и агресивна фауна в света: контактът с някое от растенията, растящи в този парк, може да причини силен сърбеж, обрив и световъртеж. Всяко порязване или дори малка рана може да се зарази с тропически паразити.

Долината на смъртта, Камчатка, Русия

Полуостров Камчатка, в руския Далечен изток, също има своя долина на смъртта. Намира се недалеч от известната Долина на гейзерите. Високите концентрации на токсични газове, открити в тази област, представляват сериозна заплаха за всяко живо същество: растенията и животните умират бързо, докато хората скоро започват да се чувстват зле и да получат треска, световъртеж и чувство за студ.

Атол Бикини, Маршаловите острови

Изгубен някъде в океана, този остров изглежда като рай, нали? Но той всъщност е бил дом на множество програми за ядрени опити, които са превърнали живописния остров Бикини в радиоактивна пустош. Жителите бяха принудени да изоставят домовете си и дори днес остава опасно за живите организми: необичайно високото ниво на радиация, регистрирано тук, може да причини рак.

Кралство на слоновете в Чонбури, Тайланд

Джон Нок / SWNS

В Кралство на слоновете, Тайланд, във ферма за крокодили, собственикът дава под наем малко полузатворено пространство за салове, за да могат туристите да идват на посещение, да видят и ХРАНЯТ крокодили! Салът е тънък и дървен, балансиран върху пластмасови варели и има мрежесто заграждение наполовина около него. Бараката има покрив. Хората влизат в заграждението и им се дават въдици за хранене на крокодилите. Те използват парчета говеждо или друго месо, прикрепени към пръчките, и държат пръчките преди крокодилите. След това влечугите изскачат от водата, за да хванат месото и храната си. Има туристи, които също дразнят крокодилите, като държат месото пред себе си и след това го издърпват, докато гладните животни посягат към него.

Афар, Етиопия

Вулканът Ерта Але, в региона Афар на Етиопия, е един от най-опасните вулкани на планетата. Малки земетресения непрекъснато разтърсват региона, образувайки множество дълбоки пропасти. Това се случва, защото Erta Ale съдържа две езера от лава в кратера си на върха. Количеството лава в тях непрекъснато се променя, което кара земната повърхност да се разклаща.

Езерото Натрон, Танзания

Може да изглежда като извънземен пейзаж, но този сюрреалистичен образ всъщност е снимката на езерото Натрон в Танзания. Алкалната солена кора на повърхността на езерото е толкова опасна, че всички живи същества умират само при контакт с нея. По очевидни причини плуването в това езеро е строго забранено и силната миризма на сероводород, идваща от повърхността на езерото, няма да ви позволи да се възхищавате дълго време на зашеметяващата природа.

No Comments Yet

Comments are closed