10 очарователни странности на тялото, които можете да видите само веднъж в живота

Красотата е разнообразна — няма конкретна характеристика, която да категоризира някого като красив или грозен. Старата поговорка „Необходими са всякакви видове, за да създадеш свят“ е по-точна сега, отколкото преди години, но все още е също толкова вярна. Хората с различни разстройства или деформации най-накрая могат да покажат истинската си красота чрез своите акаунти в социалните медии или кариери и всички сме благодарни за това, което отстояват.

Тук събрахме някои от най-редките характеристики, откривани някога при хора, и искахме да ви заведем на вълшебно пътешествие с нас, за да се уверите сами.

1. Албинизъм

© Danil Golovkin / Facebook

Този разкошен модел е заснет на 16 години от талантливия фотограф Данил Головкин. На пръв поглед тя изглежда като порцеланова кукла, но в действителност има албинизъм, рядко генетично заболяване, при което хората, засегнати от него, нямат пигмент в очите, косата и кожата. Името на този модел е Настя Кумарова и тя има много успешна кариера на модел благодарение на великолепния си външен вид.

Този уникално изглеждащ модел, също засегнат от албинизъм, се нарича сър Мейджър Пейдж, известен в социалните медии като „Министърът на правосъдието“ и той превзема света на киното и актьорството. Чрез великолепния си външен вид той прегръща красотата си и кариерата му процъфтява.

2. Синдром на Ehlers-Danlos

Сара Гьортс използва процъфтяващата си кариера на модел, за да повиши осведомеността за рядкото си генетично заболяване, наречено синдром на Ehlers Danlos. 30-годишният модел използва своята платформа, за да покаже как този синдром се проявява в тялото й. С времето Сара научи, че кожата й изглежда красива и уникална и обхваща всяка част от нея.

3. Ектодермална дисплазия

Този красив 30-годишен модел от Германия е роден с рядко генетично заболяване, наречено ектодермална дисплазия, което е засегнало структурата на лицето й. Чрез позитивния си възглед и любовта си към фотографията тя се превърна във вдъхновение за хиляди хора.

4. Анизокория

Това не е трик, който някой може да направи със своите зеници – това всъщност е рядко състояние, наречено анизокория, при което зениците на очите са с неравномерен размер. Единият функционира правилно, докато другият остава във фиксирано положение.

5. Дерматография

Това може да изглежда като болезнен опит за създаване на 3D татуировка, но всъщност е състояние на кожата, което засяга 2% от населението на Земята, наречено дерматография. Дерматографията, известна още като изписване на кожата, причинява повдигнати пъпки, след като нечия кожа е била надраскана дори леко. Обривите обикновено изчезват в рамките на 30 минути. Някои хора използват състоянието на кожата си, за да създават временни произведения на изкуството и да ги споделят със света.

6. Редки родилни белези 

Повечето хора израстват, презирайки рождените си белези и се опитват да ги премахнат, когато се появи възможност. Но Касандра, красива танцьорка, успя да види истинската красота в родилното петно ​​под окото си и това й донесе кариера, в която тя продължава да процъфтява и днес.

7. Синдром на Ваарденбург

Стеф Санджати е сензация в YouTube, която влезе в светлината на прожекторите, когато публикува видеоклип за нейния синдром на Ваарденбург, генетична мутация, която тя наследи. Това състояние се характеризира с различна степен на глухота, структурни дефекти и промени в пигментацията. Хората, които имат това състояние, имат брилянтно сини очи, които често се описват като “ледено сини”.

8. Синдром на котешкото око

Това красиво момче, чиито очи изглеждат идентични с очите на дива котка, има рядко хромозомно заболяване, наречено синдром на котешко око. Хората с това разстройство имат различни малформации, които засягат ириса и ушите. Това разстройство не е наследствено, а се появява на случаен принцип по време на образуването на яйцеклетката през цялата бременност.

9. Изключително дълги крака

Този красив модел Иа Остергрен, който спечели сърцата на стотици хиляди хора в социалните мрежи, има най-дългите крака в света. Те са дълги 108 см и са непропорционални на останалата част от тялото й. Това обаче никога не я спира въпреки тормоза, с който се сблъсква от други деца като тийнейджър. Тя се научи да обича красивите си крака, харесва културизма и продължава да процъфтява в своята област.

10. Красотата на брадата

Дакота Кук, известна още в Instagram като Дакота брадатата дама, е 28-годишна изпълнителка, живееща в Лос Анджелис. Тя има рядко заболяване, наречено хирзутизъм, което причинява хормонален дисбаланс и прекомерен растеж на космите по лицето. Дакота никога не позволяваше това да стои на пътя й и тя прегърна своята красота и уникална визия и се превърна в успешен изпълнител.

No Comments Yet

Comments are closed