10 неща, които доказват, че сте по-привлекателни, отколкото си мислите

Всеки знае, че нашето собствено възприятие за себе си е различно от това, как ни виждат другите хора. Много жени са твърде критични към собствения си външен вид и се опитват да променят твърде много неща за това как изглеждат. Но огромните очи, дългите крака и пълните устни не са непременно най-важните критерии за красота.

Натъкнахме на някои очарователни факти за женската привлекателност. След като преминете през тази статия, вашето мнение за това как изглеждате и колко привлекателна мислите, че сте, може да се промени към по-добро!

Жените с руса коса привличат повече внимание.

© Pixabay / pexels

Много изследвания показват, че русокосите жени са поканени да танцуват и да говорят с тях по-често от други жени. Жените с руса коса трябва да знаят: природата вече ви е дала бонус, така че промяната на цвета на косата ви няма да ви направи по-привлекателни. Но тези, които имат черна, кестенява или червена коса, не е нужно да се чувстват зле заради това – тайната на привлекателността не е само в цвета на косата. Продължете да четете тази статия и ще разберете още много интересни неща.

Формата на гърдите е по-важна, а не размерът.

© Depositphotos, © Depositphotos

Съществува стереотип, който казва, че колкото по-големи са гърдите, толкова по-привлекателна е жената. Но всъщност това не е вярно. Проучванията показват, че гърдите със среден размер се считат за най-привлекателните и формата им има голямо значение. Гърдите, които изглеждат добре, не трябва да са огромни, за да изглеждат привлекателни.

Приятните миризми увеличават привлекателността на лицето.

© Scent of a Woman / Universal Pictures

Парфюмът не е просто начин да бъдете различни и нека всички да знаят за себе си, това е и начин да изглеждате по-привлекателни. В проучване, проведено от Monell Chemical Senses Center, мъжете и жените бяха помолени да оценят снимки на жени. По време на експеримента изследователите пръскаха ароматите на рибено масло и розово масло в различни пропорции. Когато доминираше приятната миризма на розово масло, респондентите класираха снимките по-високо.
Ако искате да използвате това знание в ежедневието си, трябва да знаете, че твърде силните миризми могат да имат обратен ефект от това, което сте възнамерявали, така че трябва да внимавате с тях.

Ако едно лице изглежда младо, формата на тялото има по-малко значение.

© AFP / East News, © Jack Shea / Starshots / Broadimage / East News

Майките знаят какво правят, когато учат дъщерите си да се грижат за кожата си, когато са млади. Проучванията доказаха, че женската привлекателност разчита много на това колко младо изглежда лицето им. Това се дължи на факта, че младежкото лице сигнализира на други хора, че жената е здрава и има добра репродуктивна система.

Красивите крака привличат точно толкова внимание, колкото гърдите и задните части.

© Depositphotos, © Depositphotos

Гърдите не са най-привлекателната част от женското тяло. Това може да звучи налудничаво, но е вярно: много жени смятат, че краката им са най-привлекателната част от тялото им. И казват, че ако гърдите и задните части са силен писък, то краката са мълчалив шепот.

Високите женски гласове са по-приятни за слушане.

© A Star Is Born / Warner Bros. Entertainment

Ако имате висок глас, вече сте по-привлекателни от много други жени. Проучванията показват, че жените с нисък глас се считат за доминиращи и се считат за по-малко привлекателни. В зависимост от това с кого разговаряте и за какво става въпрос, можете да направите гласа си по-нисък и по-висок, за да имате необходимия ефект.

Дългите крака не са толкова привлекателни, колкото краката със средна дължина.

© Invision / Invision / East News, © PacificCoastNews / BWP Media / East News

Това ще направи много щастливи жените, които нямат дълги крака. Доказано е, че се смята, че краката със среден размер са най-привлекателните. Те са важен знак за добро физическо здраве.

Спиналната извивка на долната част на гърба има голям ефект върху привлекателността.

© Depositphotos, © Depositphotos

Атрактивните ханш и седалище са важни, разбира се. Но има още нещо, което има още по-голям ефект върху привлекателността: гръбначната извивка на долната част на гърба. Както се оказва, когато жените са бременни, те развиват гръбначна извивка, която се смята за много привлекателна.

Отзивчивостта значително увеличава женската привлекателност.

© Going the Distance / New Line Cinema

Ако сте по-отзивчив човек, хората ще ви обичат. Поредица от научни изследвания доказаха, че мъжете много ценят услужливостта и грижите. Това означава, че противоположният пол смята, че грижовните жени са изключително женствени и привлекателни.

Бонус: Наклонените или обърнати лица изглеждат по-привлекателни.

© Depositphotos

Когато някое лице е наклонено, то изглежда по-привлекателно. И най-смешното е, че колкото по-малко привлекателно е преди накланянето, толкова по-привлекателно става след това.

No Comments Yet

Comments are closed