Какво може да разкаже височината за личността на жената, показват проучванията

Съществвиа въпросът дали най-добрите неща идват в малки или големи опаковки. Истината е, че има няколко проучвания, които доказват, че височината може да предскаже личностни черти, свързани с кариерата и личностното развитие на жената. И какъвто и да е вашият случай, нисък или висок, и двете споделят различия, които правят нашите личности уникални.

Ние бяхме любопитни да видим как бъдещето ни вече може да бъде дефинирано от нашия ръст. Така че отделете малко време и вижте какво открихме.

1. Високите жени се целят високо.

© mariasharapova/Instagram, © Gregorio T. Binuya/Everett Collection/East News

Колкото по-висок сте, толкова по-високи са вашите стремежи. Изследвания, проведени от Университета Сейнт Андрюс и Стърлингския университет, установиха, че по-високите жени са склонни да са по-амбициозни и по-вероятно да се съсредоточат върху изграждането на кариера, вместо да създават семейство. След изучаване на резултатите от въпросник, приложен към различни жени от Австралия, Канада, Обединеното кралство и САЩ, психолозите стигнаха до заключението, че жените с ръст над средния се възприемат като по-напористи, настроени към кариерата и доминиращи.

2. Ниските жени са по-майчински настроени.

© Marksman/ Snorlax / MEGA/Mega Agency/East News

Освен това, британските психолози са открили, че по-ниските жени са склонни предпочитат дългосрочни връзки с мъже и следователно да имат деца. Британките между 1,51 и 1,58 са по-склонни да създадат семейство и да бъдат в стабилен брак на 42 години.

3. От друга страна, високите жени имат по-продължителна бременност.

© kyliejenner/Instagram, © kyliejenner/Instagram

Да се ​​каже, че по-ниските жени имат тенденции да развиват повече майчински черти, не означава, че по-високите жени не могат. Всъщност, те са по-склонни да имат по-продължителна бременност.
През 2015 г. изследователите стигнаха до заключението, че височината на майката има пряко влияние върху продължителността на бременността. Могат да бъдат приписани няколко причини, включително гени и хранене през целия живот на жените, което може да предскаже, че по-високите жени ще имат по-малко недоносени бебета.

4. Ниските жени са по-склонни да имат повече деца.

© victoriabeckham/Instagram

Въпреки че високите жени може да имат по-продължителна бременност, интересно и вероятно поради по-майчинските им характеристики, по-ниските жени, особено в модерните западни общества, са склонни да имат повече деца.

5. Високите жени се борят повече, за да намерят партньор.

© PC / MEGA/East News, © White Label/East News

Когато става въпрос за намиране на сродна душа, проучванията показват, че за високите жени е по-трудно да намерят подходящия партньор. Не е изненадващо, че високите знаменитости като Тейлър Суифт трябваше да напишат няколко албума, преди да намерят правилния.
Проучване от Университета Сейнт Андрюс и Университета Стърлинг казва, че по-високите жени може да имат малко по-високи нива на тестостерон или по-ниски нива на естроген, което може да ги направи по-мъжествени личности. В резултат на това, независимо дали високите хора са считани за по-привлекателни, мъжете несъзнателно търсят черти за плодовитост у жените, давайки на тези с повече майчински черти допълнителни точки.

6. Ниските жени не вярват много лесно на другите.

© Victorious/Nickelodeon Productions

Когато става въпрос за изграждане на доверие и взаимодействие в обществото, ниските жени са по-трудни за убеждаване и имат по-големи проблеми с доверието в сравнение с по-високите жени.
Увереността е свързана със самочувствието. През 2014 г. беше проведено проучване, в което чрез експеримент с виртуална реалност в подземен влак, участниците експериментираха с аватари с различна височина. Резултатите показаха, че тези с герои с по-нисък ръст са склонни да не се доверяват повече на околните, което може да доведе до изводи за това как се възприемат в сравнение с група.

© Paul A. Hebert/Invision/AP/East News

Независимо дали сме високи или ниски, тези проучвания споделят някои интересни факти за нас. Не че непременно трябва да се държим по този начин, в края на краищата ние се раждаме с определен ръст, но изграждаме своята личност по пътя. И това ни прави неповторими.

No Comments Yet

Comments are closed