Девет вдъхновяващи знаменитости, постигнали успех сами

Пътят към славата не винаги е лесен. Всъщност по-често трябва да преживеете много трудности, да избегнете сериозен срив и едва тогава можете да следвате мечтата си. Това са точно принципите, на които много известни хора са се отдали, докато се стремят към успех, без да обръщат внимание на трудностите по пътя.

Представяме ви няколко истории за такива невероятни хора, които станаха известни в цял свят благодарение на таланта и резолюцията си.

Джоан Роулинг

Сега известният в световен мащаб писател и автор на поредицата от книги за момче магьосник имаше проблемно детство – тя имаше обтегнати отношения с баща си, а майка й често беше много болна. След дипломирането си в университета Джоан се опитва да намери своето място в света и няколко пъти сменя работата си. И накрая, през 1990 г., докато е била във влака от Манчестър до Лондон, й хрумнала идея да напише книга за училище за магьосници. Животът обаче й подлагал все повече изпитания и тя успяла да завърши книгата си едва пет години по-късно. Романът е отпечатан през 1997 г. и въпреки че тиражът е малък, той е обявен за най-добрата детска книга на годината.

Джим Кери

Родителите на Джим далеч не бяха заможни и дори в ученическите си години момчето трябваше да работи и да помага на майка си и баща си. Дебютът му като комик се проваля – той е на 15 години и опитва късмета си на сцената на местен клуб за комедийни изяви. Въпреки това той опитва отново две години по-късно – и успява. Тогава Джим реши да се качи на сребърния екран и се премести в Лос Анджелис, където използва всяка възможност да снима и се явява на прослушване за всичко, което може. Скоро той получи главната роля в Ace Ventura, евтина комедия. Интересният факт тук е, че много известни актьори отказаха тази конкретна роля, но именно този герой направи Джим Кери звезда.

Деми Мур

Пътят на Деми Мур към славата беше дълъг и изпълнен с трудности. В тийнейджърските си години тя напуска училище, за да работи в агенция за модели, но скоро решава, че иска да бъде актриса, и участва в няколко тийнейджърски филма, макар и само в поддържащи роли. Деми обаче не се предаде и след като получи главната роля в Ghost, започна да намира слава и признание.

Дженифър Лопез

Джей Ло имаше справедлив дял от трудностите по пътя към успеха. Родителите на бъдещата звезда не бяха богати, но се опитаха да дадат на децата си всичко, от което се нуждаят. Като дете Дженифър обичаше да танцува и да пее, което в крайна сметка даде своите плодове. След като получи средното си образование, тя започна работа в адвокатска кантора, но скоро се отказа от нея и взе уроци по танци в добре познато училище. Родителите на Дженифър не одобрявали интересите на дъщеря им, затова тя напуснала дома си. Момичето беше резервна танцьорка на световни звезди, след което получи няколко второстепенни роли във филми и талантът й не остана незабелязан – в крайна сметка тя стана популярна певица и актриса.

Том Круз

Том е роден в нормално семейство, което няма особено богатство или могъщи познати. Дори в детските си години Том трябваше да работи след училище, за да помогне на майка си. Когато е на 18, решава да стане актьор и заминава за Ню Йорк в преследване на тази мечта. Без дори стотинка Том активно търсеше работа във филмите, но поради ниския си ръст винаги губеше от по-високите си съперници. Въпреки това, след няколко години той получи роля в „Risky Business“, която най-накрая му даде предимство.

Селин Дион

Селин Дион се е занимавала с музика от ранно детство – дори името й е в знак на почит към една песен. Често пееше на семейни сбирки, а когато беше на 12, направи първата си изява. Веднъж брат й Мишел видял реклама от музикален мениджър и те му изпратили записа на Селин. Когато мениджърът чул пеенето на момичето, той бил очарован от гласа й и решил да направи звезда от нея. И така Селин започва музикалната си кариера.

Даниел Крейг

Известният британски актьор Даниел Крейг е една от най-популярните звезди в Холивуд, но малцина знаят, че той всъщност е роден с тази амбиция. Още като дете Даниел знаеше, че иска да бъде актьор – започна да играе на театралната сцена на шестгодишна възраст. След като завършва актьорски колеж, той започва да се снима във филми, което първоначално му носи малък успех. Въпреки това, след няколко години той получи ролята на злодей в Лара Крофт: Tomb Raider и от този момент кариерата му се изстреля в небето.

Дженифър Анистън

Преди да стане популярна актриса, Дженифър Анистън е работила като куриер, сервитьорка и е участвала в няколко представления на Бродуей. Тя получава първата си телевизионна роля през 1990 г., а след това участва във филм на ужасите, който е смазан от критиците. Момичето вече мислеше да напусне, когато получи одобрение за една от главните роли в „Приятели“, което беше повратната точка в кариерата ѝ.

Опра Уинфри

Опра е отгледана в бедно семейство и казва, че дори не е имала играчки като малко момиченце. Въпреки всички шансове, бъдещата знаменитост знаеше точно какво иска от живота си. На 17-годишна възраст тя спечели конкурс за публично говорене и получи стипендия за обучение в университета. След това работи като ко-водеща в новинарна програма и когато е на 29, й се предлага работа като водещ на сутрешна програма с изключително ниски рейтинги. Опра й вдъхна нов живот и само за месец рейтингът й нарасна толкова много, че победи най-популярното токшоу на времето. Скоро програмата беше преименувана на Шоуто на Опра Уинфри.

No Comments Yet

Comments are closed