11 остарели стандарти за красота, които жените вече не трябва да се чувстват задължени да следват

Стандартите за красота са се развивали в историята и в различните култури. Въпреки това има някои нереалистични идеали, които продължават да съществуват в нашето модерно общество, които могат да окажат влияние върху психичното здраве на хората, особено това на малките деца. Тъй като не вярваме в тези тесни дефиниции за красота, в тази статия искахме да назовем няколко неща, които трябва да останат в миналото.

1. Носенето на грим

Evan Agostini / Invision / AP / East News

Въпреки че носенето на грим трябва да е избор на всяка жена, възможността да не го носите, дори на важни събития, също трябва да е приемлива. Преди няколко години певицата Алиша Кийс получи негативна реакция, след като не носеше никакъв грим на VMA. Кийс обаче отговори с публикация в социалните медии, в която написа: „Това, че избирам да съм без грим, не означава, че съм против грима. Бъдете себе си!”

2. Премахване на космите под мишниците

© MediaPunch Inc / Alamy Stock Photo

С течение на времето все повече жени се чувстват комфортно с окосмяването по тялото си, до точката, в която някои от тях вече не бръснат подмишниците си. Тъй като космите по телата ни естествено растат всеки път, когато спрем да се бръснем, не трябва да се гледат с неодобрение от обществото. За щастие все повече хора прегръщат естествената си красота.

3. Прикриване на стрии

Jordan Strauss / Invision / East News

Има много причини за появата на стрии, но нещо, което е важно да се изясни е, че те са нормални и около 50% до 90% от жените ги имат. Тези белези по кожата не са нито грозни, нито вредни за вашето здраве и нищо няма да ви се случи, ако решите да ги запазите. Актрисата Джамила Джамил, в емоционална публикация, сподели в социалните медии някои мисли, които има по въпроса. Джамил каза: „Стриите са нормално, красиво нещо. Имам стрии по цялото си тяло.”

4. Премахване на окосмяване по лицето

Invision / Invision / East News

Точно като космите под мишниците, космите по лицето са тема на разговори през последните години, тъй като притежаването на една вежда не се счита за красиво според стандартите на обществото. За щастие, има хора, които се противопоставят на идеята, че космите като цяло са грозни. Актрисата Яра Шахиди е една от тях, тъй като реши да остави веждите си да пораснат, казвайки: „Израстването на веждите ми беше една от повратните точки за мен. Спомням си и друга, как излязох от басейна и видях черните ивици по ръцете си. Естествено имах много косми и се чувствах наистина несигурна от това.“

5. Чувствате се зле, защото сте твърде високи или твърде ниски.

LISA O’CONNOR / AFP / East News

Актрисата Гуендолин Кристи каза в интервю: „Бяха ми казали, просто защото бях висока жена с малко необичаен външен вид, че вероятно никога няма да работя на екрана,“ За щастие, Кристи не се вслуша в негативните коментари и получи първата си голяма роля като Бриен от Тарт в Игра на тронове.

6. Без никакви бръчки

VALERIE MACON / AFP / East News

Мнозина се страхуват от бръчките, защото това е един от най-очевидните признаци на стареене. Има много фактори, които могат да допринесат за появата им, като например изражението на лицето. Холивудската звезда Емилия Кларк е известна с изразителните си вежди и лицеви мускули. И когато говори за пластична хирургия и инжекционни препарати, тя каза: „Аз не съм човек, който някога ще иска да влезе и да направи сериозни неща и промени върху кожата си.“

7. Да имаш малък нос

PATRICK T. FALLON / AFP / East News, PATRICK T. FALLON / AFP / East News

Друга тенденция за красота, която смятаме, че поддържа невъзможни стандарти за красота, е желанието да имате малък нос. Някои хора избират да използват техники за грим и контур, за да постигнат по-тънък нос, но има хора, които са готови да се подложат на операция, за да имат нос, който отговаря на тези стандарти. Лейди Гага си спомни един път в началото на кариерата си, когато някой й предложи да си направи операция на носа. Певицата и актриса отговори: „Не. Обичам своя италиански нос.“ В крайна сметка, ако някой иска да се подложи на козметична хирургия, зависи от този човек да реши кое е най-добро за него и ние също трябва да можем да приемем различията си.

8. Прикриване на следродилни стрии

© katieholmes / Instagram

Според здравна статия между 50% и 90% от жените, които са бременни, развиват стрии. Това се случва, защото тялото трябва бързо да се разтегне, за да пасне на бебето, и може да се случи на всеки. Преди няколко години актрисата Кейти Холмс публикува снимка, на която гордо показва стриите си, а някои от нейните фенове й благодариха, че е автентична.

9. Скриване на ролки под мишниците

Matt Baron / BEImages / East News

Ролките под мишниците са често срещана телесна черта, която може да се открие при хора с всякакви форми и размери, въпреки че често се възприемат като козметичен недостатък, подложен на срам. Така че е време да приемете и прегърнете различни видове тела, защото разнообразието прави живота по-интересен.

10. Да имаш тяло с извивки

Admedia, Inc / Sipa USA / East News

Както си спомня актрисата Елизабет Банкс, имаше време, когато я помолиха да си сложи импланти, за да подобри кариерата си. Сега Банкс е благодарна за факта, че тогава не е имала парите, за да следва ужасния съвет, който някой й е дал. Жените идват във всякакви форми и размери и никой не трябва да ни казва как да изглеждаме или какво да променим.

11. Слаби бузи

AXELLE WOUSSEN / Bauer Griffin / East News, Kristin Callahan / Everett Collection / East News

Напоследък се говори много за слабите бузи и изпити лица и какво могат да направят знаменитостите, за да постигнат такъв вид. Това може да накара хората, които искат да изглеждат като звезди, да се подложат на рискови козметични процедури. Третирането на телата ни като модни тенденции може да им се отрази по-късно и преди да се ангажираме с намеса или хирургическа процедура, трябва да оценим рисковете, които идват с това.

No Comments Yet

Comments are closed