Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 груби фази, вашият брак вероятно ще продължи завинаги

Здравият брак не е подарък, а собствен избор и упорита работа върху себе си. Всеки има проблеми и недоразумения във връзката си. Понякога се чувства, че е по-лесно да се откажеш. Макар че това може да е вярно, по-малкото предизвикателство е, отколкото да продължите да се движите през всички фази. Но ако сте избрали да бъдете заедно въпреки всичко това, можете да получите истинско съкровище.

Ние вярваме в бракове, които могат да продължат вечно, и проверихме фазите, пред които двойките могат да се изправят по пътя към хармонията.

© StarFlames / pixabay

1. Критика

© depositphotos.com

Не всеки може да приеме критика, но когато тя е много ясна и ни напомня за атака, тя може да се превърне в огромен проблем, особено между партньорите.
Д-р Джон Готман пише в книгата си „Четиримата конници на Апокалипсиса“, когато критикувате половинката си, опитвате се да кажете, че нещо не е наред с тях. Използването на думи като „винаги“ или „никога“ не води до положителен резултат. Най-вероятно вашият партньор ще започне да се защитава.
Средството за защита е да се направи пряка жалба и да не се правят директни атаки срещу личността им.

2. Устойчивост и каменна стена

Повечето от нас вероятно са преживели момент, в който партньорът ни е започнал да изгражда стена и не иска да говори или да реши проблем. Изглежда, че изобщо не им пука и просто те игнорират.
Д-р Джон Готман казва, че 80% от мъжете са такива. Изглежда, че не му пука, но всъщност наистина не е така. Важно е да се научите как да разпознавате признаците, когато съпругът ви е емоционално претоварен и да не ги притискате.
Ако проблемът трябва да бъде обсъден, винаги е по-добре да изберете точното време, когато сте по-спокойни.

3. Привличане към някой друг

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Това може да не е лесно за смилане, но 70% от жените във връзките признават, че са смазани. Привличането е нормално чувство и не означава, че ще изневерят.
Важното е да не действате според тези чувства и да сте напълно наясно с това, което правите. Не се затваряйте от партньора си само защото сте объркани в момента. Във вашия живот може да има много изкушения, но доверието е едно от най-ценните неща във връзката.

4. Презрение

© Broken Embraces / Universal Pictures International

Презрението идва от моралното превъзходство. Това може да бъде сарказъм, подвижен поглед и враждебен хумор и винаги е разрушителен за всяка връзка.
Трябва да се научите как да изразявате признателност и благодарност. Това е като огледало. Колкото по-позитивно се чувствате, толкова по-малко изразявате презрение.
Трудно е да работите върху себе си, но си заслужава. Партньорът ви трябва да види и чуе, че показвате любов, а не само раздразнение.

4. Експлозия

© depositphotos.com

Деца, финансова криза, токсични членове на семейството и всички тези неща заедно могат просто да ви подлудят и така стигате до експлозия. Не искате да правите нищо, освен да си тръгнете. Този етап може да се случи по всяко време на връзката.
Никога не забравяйте, че предизвикателствата са част от нашия живот и че всичко е временно. Ако можете да се справите с най-тежките времена заедно, връзката ви ще се разраства. Бракът не е само споделяне на радост и щастие, но и споделяне на проблеми.

5. Приемане и прошка

© After / Voltage Pictures

Това е етапът, в който най-накрая разбираме факта, че никога няма да решаваме проблеми по начин, който сме правили преди и трябва да измислим по-спокоен начин на съвместен живот. Всеки има свои собствени начини: някои говорят с близки приятели и семейство, други четат книги за самопомощ.
Сега сме готови да простим на съпрузите си за ината им. Приемането на доброто с лошото ни извежда на ново ниво. Боевете се случват по-рядко и откриваме, че вече не сме толкова емоционални.

6. Най-после заедно

© Parker Whitson / unsplash

След като преодолеете всички етапи, упорита работа и болка, получавате истинско бижу. Вече не се борите, имате собствени споразумения с партньора си и се научавате как да решавате проблеми и да не бягате от предизвикателствата.
Сега споделяте история. На този етап разбирате, че бракът не е бил лесен, но можете да се гордеете със себе си. Оценката е много важна. Това ви кара да се чувствате сигурни за партньора си. Сега най-после сте заедно.

No Comments Yet

Comments are closed