10 жестоки истини за любовта, от които не можеш да избягаш

Всички отношения се променят с времето. Колкото по-дълго сте заедно, толкова повече промени се случват. Някои от тях могат да бъдат страшни или тревожни. Но ако ги разгледате по-отблизо, ще стане ясно, че те са само един нов етап от вашата любов.

10. Доверието е изключително крехко.


Всички взаимоотношения се основават на доверие, което понякога може да изглежда много солидно. Това е много измамно и опасно чувство, защото доверието между съпрузите може да бъде нарушено много бързо и лесно.

9. Понякога ще ви е скучно заедно.


Само в сънищата идеалната двойка прави всичко заедно и никога не се отегчава. В реалния живот една книга или среща с приятели може да са по-интересни от една вечер заедно с вашия съпруг. Това не означава, че има разстояние между вас. Просто понякога си давайте почивка и скоро ще се забавлявате отново заедно.

8. Не винаги ще бъдете на една и съща страна.


Дори ако вземете всички важни решения единодушно, рано или късно ще настъпи момент, когато ще бъдете на противоположни страни по принципен въпрос. Важно е да не се ядосвате и да намерите изход от тази ситуация заедно.

7. Бракът и децата не са решение – те са предизвикателство.


Много хора погрешно вярват, че бракът ще засили връзката им или че децата могат да запълнят празнината между съпрузите. Но и бракът, и родителството са много тежки изпитания и няма нищо лошо в това. Ще се научите да бъдете добър партньор и родител, точно както някога сте се научили да карате велосипед. Да, паднахте няколко пъти, но по-късно стана много по-добре.

6. Няма да бъдете привлечени един от друг завинаги.


Връзката е дива и страстна само в началото. Страстта си отива, а любовният живот става по-спокоен. Понякога това може да се превърне в проблем. Най-важното нещо е да не изпадате в отчаяние и да не мислите, че може би не сте били един за друг. С желание можете да поправите всичко.

5. Понякога ще се чувствате самотни.


Може да изглежда, че връзката – а бракът още повече – е обратното на самотата, но това не е вярно. Понякога ще се чувствате самотни и може да ви се струва, че никой не ви разбира и никой не се интересува от вас. Всеки човек има такива мисли от време на време, без значение дали е женен или не.

4. Ще имате странни мисли.


„Трябва ли да се разведам?“ „Можех ли да съм по-щастлив с някой друг?“ Такива мисли могат да стигнат дори до най-щастливите двойки. Хората често мислят за тези неща през нощта или когато са сами. Какъв би бил живота ми, ако съм роден във Франция?

3. От време на време ще загубите връзка.


Понякога се чувствате като един организъм, вашата съдба и сърцето ви са свързани с човека, когото обичате. А понякога тази връзка изглежда изчезва. Нормално е. Най-вероятно сте просто много уморени.

2. Ще се наранявате един друг.


Никой не може да ви нарани повече от човека, когото обичате. Вие приемате думите му повече от всеки друг. В средата на битката, вашият партньор може да ви удари и там, където най-много боли. Ще се нараните един друг. Най-важното е да се справите с проблемите, когато те се появят, а не когато е твърде късно.

1. Любовта не може да оцелее сама.


Много хора често ни напомнят, че любовта е действие, а не просто усещане. Трябва да работим върху нашите взаимоотношения. Трябва да го направим заедно: един партньор не може сам да поддържа огъня да гори дълго време.

 

Илюстрации от Екатерина Рагозина за BrightSide.me

No Comments Yet

Comments are closed