Разберете дали сте интелигентен над средното ниво

Не е нужно да правите каквито и да е тестове за интелигентност, за да знаете, че сте интелигентни. Но следващите няколко признака може да ви докажат, че вие сте едно ниво по-умствено способен от останалите:

1. Първото дете в семейството. Ако е така, то вие сте по-умното дете в семейството – или поне е почти сигурно, че сте. Според проучване от 2007 за семейната психология година по-„интелигентните“ гени се падат на първото дете.

2. Нямате излишни килограми. „Здраво тяло – здрав дух“ – и по-добре функциониращ мозък. Учени от Франция са изследвали връзката между интелигентността и хубавата фигура. Резултатите от проучването показват, че запасът от думи на по-пълничките хора е с 10% по-малък от този на по-стройните.

3. Не сте пушач. Според проучване, направено сред 20 хиляди младежи, от 2010 година непушачите са по-умни. При непушачите на възраст 18-20 г коефициентът на интелигентност е средно 101, а при тези, които пушат – едва 94.

4. Пишете с лявата ръка. Левичарите притежават по-разчупено мислене и често пъти се занимават с по-сериозни професии. Тяхната креативност и различен подход ги правят по-нестандартни и интелигентни от десняците, каквито са по-голямата част от хората по света.

5. Не сте вманиачени по телефона си! Според американско проучване хората, които не са “залепени” за телефоните си са по-умни от тези, които живеят, за да пускат статуси в социалните мрежи.

6. Имате котка! Собствениците на куче обикновено са по-общителни, а тези на котка – по-умни. Интелектуалците са обикновено интроверти по природа, а котките са техни чудесни партньори.

7. Високи сте! Според учени от Принстън по-високите деца (от 3-годишна възраст нагоре) показват много по-високи резултати на конгнитивните тестове.

No Comments Yet

Comments are closed