Неженен гей осинови момиче със синдром на Даун и тя разцъфна като рядко цвете

Тази история започна, когато едно малко момиченце със синдром на Даун беше изоставено от рождената си майка. Тогава тя беше отхвърлена от 20 различни осиновителни семейства и съдбата й изглеждаше много несигурна. Животът й претърпя щастлив обрат, когато мъж на име Лука Трапанезе влезе в живота й. И тук започна емоционалното пътешествие на Алба и Лука, малко момиченце и нейния осиновител.

Нека проследим историята на Алба и Лука докрай. Искаме да ви покажем как това прекрасно дуо живее прекрасен живот, години след като малката Алба беше осиновена.

Всичко започна с много предизвикателства за един бъдещ баща.

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

Изглежда, че първата среща на Лука и Алба е била писана да се случи. Той току-що беше приключил сериозна връзка с гаджето си, а Алба беше предложена за осиновяване от биологичната си майка. По времето, когато се срещнаха, това малко момиче вече беше отхвърлено от 20 осиновители. През юли 2017 г. Лука се втурна да я спаси.

© trapaluca / Instagram

Сега те са наистина неразделни. Лука мечтаеше да стане баща от дълго време, но да бъдеш гей и неженен изглеждаше проблем, когато се стигна до осиновяване. Сурогатното майчинство не е опция за Италия и гей родителите не са записани като съродители в свидетелствата за раждане.
На Лука му беше казано, че ще може да осинови дете само с болест или тежко увреждане. И той беше напълно съгласен с това.

Оказа се, че Лука е бил предназначен да бъде бащата на Алба.

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

Има толкова много стоплящи сърцето публикации в Instagram, където този дует показва, че животът на този 45-годишен мъж се върти около неговата скъпоценна принцеса. „Аз съм самотен баща, влюбен в дъщеря си“, пише той в биографията си.

© trapaluca / Instagram

Алба вече е на 5 години и животът й в малкото й семейство е изпълнен с невероятни моменти. Лука приема бащинството като ролята на живота си. „Аз съм създан да бъда баща!“ казва той в многобройните си интервюта. Обича да се посвещава на дъщеря си и нейното развитие и животът й сега е на първо място в списъка му с приоритети.

Животът на тези баща и дъщеря е всичко друго, но не и скучен.

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

Дуото обожава да прекарва времето си заедно. И двамата особено обичат да танцуват и пеят, а Лука признава, че Алба е истинска звезда и в двете.
Те са постигнали много успехи и са постигнали много важни етапи рамо до рамо. Лука си спомни, че най-вълнуващият момент за него е когато Алба го нарече „татко“, а също така и когато тя проходи за първи път.

© trapaluca / Instagram

За всяко дете научаването да ходи е огромно постижение. Но за децата със синдром на Даун първите стъпки и думи често са още по-специални.

Татко е готов да се застъпва за дъщеря си през целия й живот.

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

Алба не е като другите деца и баща й си е поставил за цел в живота да й помогне да бъде чута. Най-голямата му борба е да накара другите хора да разберат, че Алба е преди всичко човек, който трябва да бъде оценен подобаващо. Лука е убеден, че хората трябва да се борят срещу психическите бариери и всякакъв вид изключване.

© trapaluca / Instagram

Той вярва, че Алба ще срещне хора, които ще оценят нейните таланти и няма да я смятат за просто човек с недъзи. Той настоява, че всички деца са невероятни. А специалните деца са способни, силни и се справят с много повече трудности от своите връстници без увреждания.

Лука желае да помогне и на други семейства да разберат по-добре децата си.

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instagram

© trapaluca / Instaram

Този татко написа книга, наречена “Ние ще ви удивим със специални недостатъци”. Тази книга говори на глас за уврежданията и разнообразието. Описва 3 деца, които превръщат своите увреждания в специални подаръци. И това е начин на мислене, който той се опитва да отглежда в Алба всеки ден.

© trapaluca / Instagram

На бащите, които искат да осиновят в бъдеще, Лука казва: „Осиновяването на дете е най-възнаграждаващото нещо, което можете да направите. Трябва да направите този избор съзнателно и без да се обръщате назад. Да си баща е призвание.”

No Comments Yet

Comments are closed