10 странни неща, които се случват в женското тяло

В Древна Гърция жените са били смятани за различен вид от мъжете поради това колко различни са били в телата и добродетелите си. И колкото и гражданските права да са се променили, все още има много мистерии по отношение на женското тяло.

Използваме всяка възможност, за да ви покажем нови факти и проучвания за голяма част от нашето население и някои от тях може да изненадат дори и най-запознатите хора.

1. Сутрешното гадене е полезно за бъдещите майки.

© Friends / Warner Bros. Television Warner Bros. Television

Учени от университета в Колорадо са открили, че сутрешното гадене по време на бременност всъщност е механизъм за справяне, като помага на плода да избягва токсините от рибата, месото и домашните птици, които майката консумира. Освен това, ако получите сутрешно гадене, това може да е признак за силно бебе, тъй като според Quantity Review of Biology, жените, които имат сутрешно гадене, имат значително по-малки шансове за спонтанен аборт.

2. Жените са наистина добри в чуването на високи тонове.

© depositphotos.com

От много ранна възраст жените могат да разпознават наистина високи звуци. Едноседмично момиченце вече може да различи гласа на майка си освен плача на различно бебе. Това умение може да бъде полезно не само да се грижите за бебе, но и за изслушване. Когато хората лъжат — жените могат да уловят и най-малката промяна в тона на гласа, причинена от лъжата.

3. Жените са „по-умни“

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Докато мъжкият мозък е по-голям по размер, жените показват около 3% по-добри резултати в тестовете за интелигентност. Това и способността да правят множество неща наведнъж са причинени от разликата в структурата на малкия им мозък. Тази област на мозъка е по-голяма при жените и има около 30% повече нервни връзки в нея, отколкото мъжкия мозък.

4. Х хромозомата е част от добрата имунна система.

© depositphotos.com

Според учени от университета на Гент X хромозомата, отговорна за раждането на момиче, съдържа повече микро-РНК, което укрепва имунната система на бебето и намалява риска от рак.

5. Жените преминават през болестите по-лесно.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Мая Салех от университетския изследователски център за комплексни черти установи, че хормонът естроген, който присъства повече при жените, отколкото при мъжете, е отговорен за потискането на възпалителния процес. Това означава, че женските тела се справят с болестта по-бързо и по-лесно. Естрогенът също така забавя стареенето на тялото, така че е по-вероятно и те да живеят по-дълго.

6. Симптомите на ПМС идват и си отиват с възрастта.

Жените са много по-склонни да изпитват симптоми на ПМС в ранните си години и след 40-те си години, тъй като това са годините на най-големите хормонални промени. Симптомите може да включват, но не се ограничават до главоболие, кожни промени и болки в ставите и мускулите.

7. Жените са биологично настроени да забелязват алфа-женските.

© Mean Girls / Paramount Pictures

От биологична гледна точка жените са по-предопределени да се разбират и да поддържат мира в група, отколкото мъжете. И алфа-жената е там, за да бъде диригент на социално поведение и миротворец. И така, как жените забелязват алфа жена, ако няма борба за власт?
В група жени върховете на обувките им обикновено са насочени по посока алфата. Те лесно улавят сигнали, изпуснати от алфата, и дори се смеят толкова пъти, колкото и тя.

8. Гърдите не са еднакви при всеки човек.

© delyonli / reddit

Изключително малко жени в света имат еднакъв размер гърди, тъй като обикновено едната е по-голяма от другата. Нито една част от човешкото тяло не е перфектно симетрична.

9. Възбудата е еднаква за женския мозък.

© pixabay, © pixabay, © pixabay

В женския мозък същата част ще „светне“ на ЯМР в случаи на възбуда, причинена от партньор, както и причинена от мисълта за храна. Това е още по-видимо, когато жената е гладна по време на бременност.

10. Противозачатъчните засягат физическата привлекателност.

© pixabay, © pixabay

Научно доказано е, че мъжете обикновено са тласкани към плодовити жени, дори ако дете не е цел в отношенията им. Те получават подсъзнателни сигнали от миризма и други биологични тенденции. Контролът на раждаемостта понижава женската привлекателност, тъй като добавя „мъжки“ хормони и елиминира възможността за забременяване.

Бонус: топли тела

© National Geographic

Ако вашата жена или приятелка са склонни да пъхат студените си ръце под ризата ви — позволете й. Женските ръце имат като цяло, 3º C по-ниска температура от мъжете. Учените смятат, че това възниква, защото жените обикновено имат по-малка мускулна маса и имат по-високо съотношение повърхност към обем, което води до бърза загуба на топлина.

No Comments Yet

Comments are closed