10 неща които жените правят и привличат мъжете като магнит

Изглежда, че идеала за женска външност е много субективен: някои мъже харесват пълни жени, някои мъже предпочитат слаби момичета, а други не се интересуват от формата, но обръщат внимание на други неща. Учените са стигнали до извода, че има много подсъзнателни неща за женското излъчване, които мъжете забелязват несъзнателно. Ето някои от тях:

1. Глас и начин на говорене

© eastnews, © eastnews

В началото учените установиха, че мъжете предпочитат жени, които имат висок “женски” глас. Мерилин Монро е чудесен пример за идеалния глас. Най-малко привлекателният глас е писклив глас като този на Ким Кардашиян и Елън Пейдж. Това е така, защото високите женски гласове се свързват с младостта, което се равнява на привлекателността. Възрастните жени често имат писклив глас. Друго изследване показа, че мъжете предпочитат жени, които говорят по начин, подобен на техния. Тук става въпрос за начина на произнасяне на определени думи и букви, темпото на речта и други подробности.

2. Височина

© eastnews, © eastnews

Вероятно всеки знае, че през повечето време мъжете предпочитат жени по-ниски от себе си. Разликата във височината може да бъде по-малка от 15 – 20см. Има обаче много мъже, чийто ръст е под средния. Така че, докато високите мъже се опитват да намерят ниски момичета, ниските мъже търсят жени с подобен ръст.

3. Възраст

© eastnews, © eastnews

Често виждаме двойки, при които мъжете са по-възрастни от жените. И изглежда, че по-голямата част от двойките са такива. Има обаче много ярки примери за двойки, при които жената е по-възрастна. Учените установиха, че мъжете на възраст преди 20 и след 30 години предпочитат жени от 24 до 25 години като сексуални партньори. Това е така, защото на тази възраст жената най-вероятно ще стане майка. И в този случай няма значение дали изобщо мислят за деца. Всичко е заради еволюцията. Мъжете, които са имали сексуални контакти с жени от 24 до 26 години, са имали повече деца от други мъже. Мъжете, които са на възраст над 30 години и които избират по-възрастни жени от себе си, не могат да бъдат обяснени с тази теория. Вероятно в този случай трябва да търсим повече психологически причини и мотиви. Или може би трябва да имаме предвид факта, че няма ситуации, при които мъжете да избират жени въз основа само на един критерий за привлекателност.

4. Цвят на очите

© depositphotos, © depositphotos

Учени от университета в Тромсе, Норвегия твърдят, че синеоките мъже предпочитат синеоките жени. Според изследователите това е така, защото цветът на очите на бъдещото бебе помага да се разбере дали изборът е бил правилен. Мъжете с кафяви и зелени очи обикновено не предпочитат синеоките жени. Разбира се, предпочитанията на синеоките мъже изглеждат съвсем логични. Но всъщност дори и двамата родители да имат сини очи, те може да имат бебе с кафяви очи.

5. Грим

© eastnews, © eastnews

Изследвания от 2019 г. твърдят, че мъжете предпочитат жени, които използват грима умерено. Най-любопитното е, че жените всъщност не обичат да имат много ярък грим, но смятат, че мъжете го харесват, поради което често го правят. Така че жените, които правят много ярък грим, може да отблъснат мъжете, които се опитват да привлекат. Не забравяйте за това и избирайте грима си разумно.

6. Съотношение талия-ханш

© eastnews, © eastnews

Докторът Кари Фицджералд, психолог от университета в Южна Каролина в Бофорт, и нейните колеги проведоха проучване и стигнаха до заключението, че мъжете запомнят по-добре информация за жени, които имат „идеално“ съотношение талия-ханш. Такива жени се считат за най-привлекателните. Според изследването идеалната пропорция на талията-ханша е приблизително 0,7. Изчисляването е много лесно: измерете талията и ханша, след което разделете обиколката на талията на обиколката на ханша. Според специалисти модели като Кейт Мос и Кели Брук и актриси като Мерилин Монро и Джесика Алба имат идеалното съотношение талия-ханш, въпреки факта, че имат напълно различни форми на тялото.

7. Лимбални пръстени

© depositphotos

Аспектът на цвета на очите може да не е много ясен, но лимбалните пръстени са. Лимбалният пръстен е тъмният пръстен около ириса. Учените са стигнали до извода, че широките лимбални пръстени привличат повече мъжете. Може би това е така, защото по-младите жени имат широки лимбални пръстени, но дори по-възрастните жени, които все още имат широки лимбални пръстени, са много привлекателни за мъжете.

8. Цвят на косата

© eastnews, © eastnews

Учени от Франция проведоха изследване, което показа кои жени са поканени да танцуват по-често в нощните клубове: русокоси, кафяви или червенокоси. Изводът е, че мъжете канят блондинки по-често от другите. Второто място заемат брюнетките, а червенокосите жени са най-малко привлекателни за мъжете. Учените смятат, че това не се дължи на самия цвят, а на това колко добре изглежда цветът на косата заедно с цвета на кожата.

9. Дължина на краката

© eastnews, © eastnews

Клиничният психолог Леон Зелцер изучи няколко изследвания и много онлайн форуми, за да разбере коя дължина на краката е по-привлекателна за мъжете. Той стигна до заключението, че мъжете предпочитат жени с по-дълги крака. Това твърдение не противоречи на частта за мъжете, които обичат ниските жени. Това е вярно, защото мъжете харесват, когато краката на жените са дълги спрямо тялото ѝ. Така че, не е нужно да имате супер дълги крака, за да привлечете мъж. Единственото, което наистина има значение, е контрастът с останалата част от тялото.

10. Лумбална кривина

Лумбалната кривина е друг универсален стандарт за женска красота, който е вграден в мъжкия мозък благодарение на еволюцията. Средно ъгълът между гърба и дупето трябва да бъде около 45,5 °. Тази кривина се счита за най-привлекателната за мъжете. Това е така, защото в миналото (както е сега) това изкривяване позволяваше на жените да не страдат от болки в гърба по време на бременност. Разбира се, много бременни жени изпитват болки в гърба, но жените, които нямат „правилната кривина“, са по-податливи на болките.

Винаги трябва да помните, че външният вид не е единственото нещо, което интересува мъжете. Има и вътрешна красота и ние силно вярваме, че всяка жена е привлекателна по свой уникален начин. Освен това проучванията показват, че има много мъже, които са различни от повечето. Така че, не се страхувайте да сте извън кутията и използвайте предимствата си по интелигентен начин.

No Comments Yet

Comments are closed