5 ежедневни навика, които ви карат да наддавате на тегло

Не сте яли бързи храни и бонбони от дълго време, спортувате редовно и упорито се опитвате да отслабнете, но тези излишни килограми изглежда просто се задържат. Всъщност повечето хора просто не осъзнават, че обичайните им сутрешни ритуали могат да им попречат да получат тялото на мечтите си. Ние събрахме 5 сутрешни навика, от които трябва да се откажете още сега.

1. Спите твърде много

© pixabay

При твърде малко сън, тялото ви е по-вероятно да произвежда хормона на стреса кортизол, който повишава апетита ви. Прекаленият сън обаче може да не е много по-добър за вас. Според скорошно проучване, проведено от списание PLOS One, спането повече от 10 часа на нощ може да доведе до по-висок индекс на телесна маса. Не е чудно, че лекарите препоръчват 7 до 9 часа сън всеки ден.

2. Приготвяте се на тъмно

© pexels

Отворете щорите или завесите веднага след събуждане. Едно проучване в списание PLOS One установи, че сините светлинни вълни от ранното сутрешно слънце засилват метаболизма ви и помагат на тялото ви да се събуди. Дори 20 до 30 минути дневна светлина са достатъчни, за да повлияят на вашия индекс на телесна маса.

3. Не си оправяте леглото

© pexels

Може да звучи странно, но е истина. Проучване на Националната фондация за сън на САЩ разкрива, че хората, които съобщават, че си оправят леглата, също съобщават за по-добър сън като цяло. В крайна сметка здравият сън е оптималният път към здравословно тегло.

4. Забравяте да се претеглите

© BridgetJonessDiary

Изследователи от университета Корнел доказаха, че ежедневното претегляне е успешна техника, която насърчава загубата на тегло. Най-доброто време да стъпите на кантара е сутрин, преди да ядете или пиете нещо. Тъй като губите водно тегло за една нощ, ще получите най-точната цифра.

5. Ядете твърде малко за закуска

© pexels

Изследователи от университета в Тел Авив настояват, че трябва да се поглезите с вкусна храна сутрин. Всъщност една балансирана закуска, която съдържа 600 калории чисти протеини, въглехидрати и малко десерт, ще ви улесни да следвате дневния си хранителен план.

No Comments Yet

Comments are closed