5 основни грешки при спазване на диета

Време е за море и всеки мечтае да покаже изваяна фигура на плажа. Не е трудно да свалим едно-две кила преди морето, но все пак е добре и да ги задържим. Ето няколко важни неща, които трябва да знаете.

1. Кратка диета
3-5-7-дневните диети, с които ще сваляте килограмите мълниеносно, се основават на глад или на една определена храна. Това никак не е полезно и със сигурност ще си възрърнете обратно свалените килограми. Забравете за тях!

2. Храните се по един-два пъти на ден
Това е никак не се отразява добре! Най-добрият брой хранения е 4 или 5. На организма му трябва източник на енергия, затова той започва да трупа запаси, когато не получава достатъчно често храна.

3. Не спортувате
За ефективната диета спортът е задължителен. Стегнатата фигура не се постига с глад. Трябва да трупате мускулна маса, вместо мазнини, за да изглеждате и да се чувствате по-добре.

4. Не пиете достатъчно вода
Това със сигурност не го чувате за пръв път. Водата е важна за премахването на токсините, за запазването на еластичността на кожата. В нея няма калории, а може утоли глада и да запълни стомаха. Ако не обичате много вода, сложете малко лимон и джинджифил към нея или я земенете със зелен чай, която лятото може да пиете охладен.

5. Премахвате всички въглехидрати
Да, точно от тях се пълнее, но организмът има нужда и от тях. Най-добре избирайте сложни въглехидрати с ниско съдържание на захар. Това ще има много добър ефект върху хранителните ви навици.

No Comments Yet

Comments are closed