4 вредни храни и напитки през лятото

Всички знаем, че през горещите летни месеци трябва да наблягаме на по-леки ястия и повече плодове и зеленчуци. На практика обаче изкушенията са твърде много, за да им устоим. И все пак – има някои храни и напитки, които е препоръчително да избягваме в горещините, въпреки че доста често се консумират именно тогава.

Подсладени напитки

Плодови сокове, спортни напитки, газирани безалкохолни причиняват значително повече вреди, от колкото ползи за нашето здраве. Захарните напитки увреждат телата ни и са сред основните причинители за затлъстяването.

Хотдог

Лятото предразполага към чести излизания и барбекюта. Хот-догът е обичайно ястие, но колкото и да е изкушаващ, трябва да се избягва на всяка цена. Той е тежка храна, съдържа твърде много мазнини и сол, а със соса към него добавяте поне още 100 калории.

Скрежина

Въпреки че изглежда безобидно, това популярно за горещото време питие е просто вода смесена с много захар. А както вече споменахме, това значи само излишни калории.

Лучени кръгчета

Пържените лучени кръгчета са вкусна и популярна лятна храна, но те са изключително лош избор. Погледнато по-отблизо, в само 2 лучени кръгчета има 246 калории, 9 гр мазнини и 12 гр въглехидрати. Препоръчително е да се избягват пържените храни.

No Comments Yet

Comments are closed