10 правила в използването на спирала

Спиралата – едно от най-ценните оръжия nа всяка жена. Знаете ли обаче, че може да бъде опасна за здравето? Очите са много деликатна зона, която е склонна към възпаления. В същото време спиралата е носител на бактерии и микроби, ако не се съхранява правилно. Може да изглежда много лесно, но при нанасянето на спирала също си има някои трикове, които неимоверно биха подобрили вида ви. Следват няколко ценни правила за правилното съхранение и използване на спиралата!

1. Много е важна правилната форма на четката. За обем се използва гъстата и дебела четка, а за накъдряне – извитата, за разчесване и разделяне най-добре работят тази с пластмасови ресници.

2. Независимо от цвета на очите, косата и кожата, черният туш отива на всички.

3. Спиралата може и да се грижи за миглите, ако в състава ѝ има такива компоненти като пчелен восък, кварц, кератин, пантенол, каолин, витамини.

4. Водоустойчивите спирали не са най-добрия избор. Те не правят добро на очите си. Ако ви се налага да сложите такава, махнете я много добре.

5. Ако имате проблем с натрупването на спиралата, преди употреба я загрейте в ръцете си или я потопете за кратко в топла вода.

6. Ако миглите се сплъстяват, време е да почистите четчицата със салфетка.

7. Забравете за стария навик да „напомпвате“ четчицата в тубичката. Това вкарва въздух в нея, а оттам влизат и повече бактерии.

8. За по-изразителен поглед нанесете спиралата на два слоя. Но първо почакайте, докато изсъхне първият, защото в противен случай миглите ще се сплъстят.

9. На долните мигли трябва да се нанася само един слой, но за да изглеждат максимално естествено, най-добре сложете малко спирала само в корените на миглите.

10. Важно е да съхранявате спиралата далече от вана, душ, лампи, пряка слънчева светлина. Банята не е най-удачното място за гримовете като цяло. Най-добре е да стоят на стайна температура.

No Comments Yet

Comments are closed