Да използваме езика на тялото, за да го спечелим

За предизвикването на привличане между двама души езикът на тялото е основен. 55% от общуването се случва чрез него.
Ако искате да започнете нова връзка, важни са правилните сигнали, които изпращате на човека отсреща. Доброто използване на езика на тялото може да ви направи по-уверени и по-привлекателни. С няколко лесни трика може да овладеете добрата невербална комуникация.

Огледално жестикулиране
Забелязали ли сте, че ско започенете да копирате знаците на езика на тялото на отсрещния човек, той започва да ви чувства по-близък. Научно е доказано, че човек прави това съвсем несъзнателно. Ако искате да съградите силна връзка с потенциалния си любим, опитайте да имитирате същите жестове, да говорите с неговя тон на гласа, да застанете в същата позиция на тялото като неговата. Изчакайте да видите ефекта!

Не прекрачвайте личното пространство
Известно е, че скъсяваме дистанцията, когато харесваме някого. Опитайте обаче обратното. Това ще привлечете партньора към вас и той несъзнателно ще започне да се приближава. Направете си експеримент – отстъпете една крачка назад и само чакайте да видите какво ще стане.

Забравете за кръстосването на ръцете
Скръстените пред тялото ръце са знак, че се чувствате неудобно в дадената ситуация. Това е отбранителна позиция и не прави добро впечатление. Свързва се с емоции като напрежение, нервност, страх. Опитайте да отпуснете ръце. Това ще ви направи да изглеждате по-приятелски настроени, по-отворени и другите ще се държат по този начин към вас.

Не се опитвайте да скриете ръцете си
Ако опитвате да скриете ръце под масата, зад гърба си или по друг начин, човекът срещу вас има усещането, че искате да прикриете нещо. Така пък не може да се изгради доверие между събеседниците. Поставете ръце с отворени длани. Така ще изглеждате по-привлекателни и събеседникът ви ще се чувства по-комфортно във вашата компания.

Не свивайте раменете
Когато сме на първа среща например и се чувстваме некомфортно, несъзнателно присвиваме рамене. Това издава притеснителност и дискомфорт, показва, че се чувствате нервни. Отпуснете рамене назад и надолу – ще изглеждате по-сигурни и стойката ви ще стане по-привлекателна. Какво по-хубаво от това?

Тези лесни съвети са само началото на увладяването на добрата невербална комуникация, но опитайте да ги приложите при следващата си среща и тя със сигурност ще бъде по-успешна.

No Comments Yet

Comments are closed