5 нереалистични очаквания, които могат да провалят връзката

Няма нищо лошо да имате някакви очаквания за връзката си, но по-добре да са реалистични. Защото ако имате твърде много очаквания от другия, е много по-вероятно да се сблъскате с цял куп разочарования. Единият ще очаква твърде много, а другия ще усеща напражение, че не може да изпълни тези очаквания и така, рано или късно, един от двама ви няма да издържи. Ето за кои подводните камъни да внимавате, за да избегнете големи разочарования и крах в отношенията.

Очаквате, че в добрата връзка няма конфликти
На всеки му се иска връзката му да е перфектна и няма скандали, но това не е реално. Конфликти се появяват във всяка връзка. Дори партньорите да си живет много добре заедно, рано или късно възниква ситуация, в която двамата няма да са на едно мнение и това ще доведе до напрежение. Ако вярвате, че няма как да се скарате, ще останете наранени и разочаровани, когато истината лъсне пред очите ви.

Половинката ви винаги трябва да проявява разбиране към чувствата ви
А вие успявате ли винаги да разберете неговите? Много се говори по тази тема, но е вярно – опорната точка на всяка добра връзка е откритата комуникация, в която партньорите си вярват и са спокойни, че могат да си споделят всичко. Това включва и да споделяте как се чувствате в тази или онази ситуация.

Двойките винаги трябва да излизат заедно
Това никак не е задължително и е нереално да го очаквате от половинката си. Най-добрите връзки са тези, в които двамата са успели да запазят индивидуалността си, без да карат другия да страда от това. Той изпитва нужда да се занимава с неговите си мъжки работи, без да му се месите. В началото на връзка може да ви се иска да сте постоянно заедно, но с време идва момент, в който отчаяно ще имате нужда да бъдете самостоятелни.

Ако се „вречете“ един на друг, връзката е лесна за поддържане
Абсолютно не. Хората масово вярват на тази заблуда. И при мъжете, и при жените се случва погрешно да смятат, че щом вече сте си казали, че се обичате и имате сериозна връзка, да не говорим пък за брак, то това автоматично означава, че можете да се отпуснете по течението и да не си давате много зор, защото този човек ви е в кърпа вързанa. Нещата обаче не стоят така. Връзката изисква много работа от страна и на двамата. Отношенията между двама души не са такива, каквито ги виждаме в романтичните филми. Ако си представяте всичко да върви супер лесно, не се учудвайте, ако той изгуби интерес и се оказва, че не вие сте любовта на живота му.

В любовта няма нужда да казвате “Съжалявам”
Всъщност любовта и извинението вървят ръка за ръка. Ако сбъркате, трябва да сте готови да казвате “Съжалявам”, защото това е човекът, с когото споделяте живота си. Ако вие не сте готови да се извините, как очаквате да го чуете от него, когато той трябва да се извини на вас.

No Comments Yet

Comments are closed