5 грешки, които пречат в началото на връзката

Ходенето по срещи си е много вълнуващо. Но може да бъде и изнервящо на моменти. Ако харесваш човека, с когото излизаш, може лесно да влезеш в капана, в който всичко се премисля по хиляди пъти – какво е казал, как го е казал, как те е гледал, накъде е гледал, как се е облякъл и т.н., и т.н….

Това може много да обърка нещата. Защото с подходящия за вас партньор нещата винаги се случват с лекота, с него винаги сте себе си, без да се опитвате да впечатлите, без скривате нещата, които ви тревожат. Тогава любовта просто се случва. Но преди да се случи това, трябва да целунеш няколко жаби, преди да откриеш принца.

Често обаче се заблуждаваме, че нещата ще се получат и затова правим няколко основни грешки, които тотално пък объркват всичко. Ако сте натрупали цял куп несполучливи първи срещи, замислете се дали не сте правили някоя от тези грешки.

Говорите твърде много за себе си
Това отблъсква мъжете на момента. Изглеждате повърхностни и нарцисисти, без интерес към другите. Ако още на първата среща не проявите интерес на колко години е, с какво се занимава и въобще основните неща за него, а в същото време си разкажете живота, със сигурност ще го отблъснете. Той няма да има интерес към вас – вие сте една отворена книга. Хората са такива – искат да опознаят някого, ако и той иска да опознае тях. Ако от друга страна проявите възможно най-голям интерес към и него и темите, които го вълнуват, ще сте приятен събеседник и втората среща ще е много по-възможна.

Не задавате правилните въпроси
Не превръщайте обаче първата си среща в интервю за работа. Задавайте въпросите, които за вас биха били интересни и биха провокирали разговор. Не задавайте въпроси, на които и вас не би било приятно да отговаряте, и не ставайте досадни. От въпроса за неговата работа например, преминете към това как се развива този бизнес, какво се случва в тази сфера – нещо по-скоро любопитно, което може да го отключи да говори по-спокойно.

Не слушате
Дори да не сте сигурна дали имате интерес към човека, не се отпускайте и не показвайте отегчение към него като спрете да го слушате. Поддържайте очен контакт и слушайте какво ви горови мъжът. Ако очите ви шарят из стаята, това ще си проличи и събеседикът ви ще се почувства некомфортно и той ще изгуби интерес. Ако мислите, че връзка няма да се получи, поне се постарайте да проявите човешко любопитство към човека, който е отделил време да се види с вас.

Не сте естествени
Не казвайте и не правете неща, само за да впечатлите мъжа. Това е доста често срещана грешка, която допускат и жени, и мъже. Акозаблуждавате половинката си, за да го впечатлите, истината рано или късно „ще ви излезе през носа“. Ако поддържате фалшив имидж и започнете връзка, няма да можете дълго време да прикривате себе си. За вас ще стане мъчително и няма начин и партньорът ви да не разбере, че нещо не е наред.

Най-добрият начин някой да ви хареса е да бъдете себе си. Така ще се чувствате най-добре. Ако той ви харесва такава, чудесно. Ако не – просто не е човекът за вас. Но няма как да живеете като друг човек, само за да имате някого до себе си – очаква ви един доста нещастен живот.

Лош език на тялото
70% от харизмата, коят хората усещат, се дължи на физическата, а не на вербалната комуникация. С други думи работете върху езика на тялото. Усмивката, контактът с очи, смехът, позата – всичко това може да предизвика усещания в човека срещу вас. Ако сте свити и прегърбени, ще изглеждате неуверени. Ако кръстосвате ръце, ще изглеждате затворени. Покажете увереност, покажете, че се чувствате добре в кожата си – това може само да ви привлече още повече обожатели.

No Comments Yet

Comments are closed