Как да изглеждаме перфектно на снимка

Снимки, снимки, снимки – с повод и без повод. Не всеки обаче може да изглежда като истински фотомодел. Няма нужда да криете, че сте нащраквали по десетина селфита, в опит да намерите най-добрата си поза. Има някои трикове, които наистина могат да ви помогнат.

Безупречен тоалет
За обикновена вечеря с приятели или официален прием, ако знаете, че ще ви снимат, трябва да се пгрижите за тоалета си. Това показва стил и добра поддръжка. Избягвайте едрите принтове. Добър избор е тоалет в един тон. Ако искате да сложите тясна рокля, по-добре сложете стягащо бельо. Всяки има малки несъвършенства, които се надява да не бъдат запечатани на снимка.

На нивото на очите
Ако камерата не е във вашите ръце, не позволявайте да ви снимат отдолу нагоре. Това е позиция, в която можете да изглеждате малко по-пълни, защото, имате или не, се показва двойната брадичка. Когато фотоапаратът е на нивото на очите, се получават най-добрите снимки.

Внимавайте за брадичката
Двойната брадичка се появява и в други ситуации. Добра поза е да наклоните глава встрани, да изнесете брадичката напреди и да протегнете шия. Още един хитър трик – докато се усмихвате, притиснете езика към горните зъби.

Помислете за позата
Погледнете снимките на звездите от червения килим. Обикновено са застанали в една и съща поза и изглеждат перфектно. Лек профил, изправени рамене, повдигнати гърди, единият крак е пред другия, а тежестта остава на задния. Това е позата, която прави фигурата да изглежда издължена и с хубава стойка.

Ръцете на кръста
Поставете ръцете на кръста и изнесете центъра на тежестта назад. Така се издават ключиците и рамете изглеждат елегантни. Не се прегърбвайте! Не сключвайте ръце! Ако не знаете къде да сложите ръцете си, просто ги отпуснете до тялото и леко изнесете лактите назад.

Лека небрежност
Откажете се от прекалено строгите прически. Те правят честите по-остри. В живота изглеждат елегантно, но на снимка може главата ви да изглежда по-малка. Небрежната и свободна прическа изглежда чудесно.

Когато сте седнали
Разбира се, най-добрите снимки се получават, когато стоите пред обектива. Но ако ви хванат за снимка седнали, скръстете крака, за да изглеждат бедрата ви по-дълги и стройни. Облегнете се назад или седнете на ръба на стола, изпъчете гърди и изправете гърба.

Тонът на кожата
Изкуственото осветление може да изиграе лоша шега. На вечерно събитие можете да сложите леко бронзиращ лосион, за да се изравни тена и да се получат едни приятни отблясъци по кожата.

Избягвайте слънцето
Когато се снимате навън, съобразете се къде е слънцето. Избягвайте директната слънчева светлина. Във втората половина на деня и в полусянка се получават най-добрите снимки.

Съблюдавайте дистанцията
Разстоянието е важно по време на снимки. Пробвайте пред огледалото да приложите това правило – това, което е най-близо до камерата, изглежда най-голямо и обратното.

Трик с чантата
Обемната чанта може много да помогне. Ако имате част от тялото, която ви притеснява, можете да я скриете именно с нея. Затова обаче помислете добре преди необмислени покупки на чанти „реплики“.

No Comments Yet

Comments are closed